Juniorenweekend oktober 2004

Juniorenweekend oktober 2004 Neem een grote blokhut, 7 kinderen die gaan varen, 7 volwassenen van wie er 5 varen, 1 kind dat niet vaart en een hond. Je hebt dan .. een junioren- weekend van de Batavier. 

Al aardig wat keren gaat jong Batavierengrut op pad naar Ardennen of Eiffel om het wildwatervaren onder de knie te krijgen. En het moet gezegd worden, het lukt steeds beter. 

Vraag aan een jonge Batavier niet wat een keerwater is, want dan word je enigszins meelijwekkend aangekeken. Zeg liever: Het volgende keerwater links moet je met een dufek slag nemen en ze kijken je grijnzend aan. Ook dit weekend is er weer aardig wat bijgeleerd. 

Keerwaters varen gaat steeds beter, het surfen in een golf(je) ook. Een stuwtje was al geen probleem en deze keer hebben ze zelfs geoefend met de werplijn (ja, ja daar kunnen heel wat oude Batavieren nog een voorbeeld aan nemen). 

Kortom, het was weer een geslaagd weekend. Met mooi weer hebben we zaterdag de Midden-Lesse gevaren van (bijna) Daverdisse tot Chanly. 

s Middags lekker gegeten in de zon en met een aardige (niet overdreven) waterstand weer heel wat bijgeleerd. 

Het werplijn gooien en bochtstroom varen waren deze dag het belangrijkst. 

s Avonds moesten de jongelui natuurlijk het eten klaar maken, terwijl de ouwe hap (want zo voel je je) de dag moest evalueren bij een goede pot bier. 

Want juniorenweekend of niet, dat hoort er natuurlijk bij. Zondag maakten de jonge Batavieren meteen kennis met een andere goede gewoonte, namelijk: het doorkruisen van de Ardennen van zuid naar noordoost. Eerst gewoon even drie uur in de auto zitten, voor je bij het instappunt bent.

De oude Batavieren oefenen dat regelmatig, dus de jeugd moet dat ook bij- gebracht worden. Gevaren van de samenkomst van de Warche en de Amblve tot in Stavelot. 

Vandaag stonden surfen, keerwater varen en het stuwtje op het programma. Weer lekker weer, dus moe maar voldaan bij het eindpunt. 

Om de traditie helemaal compleet te maken stopten we op de terugweg natuurlijk bij de Viersprong voor de vette hap. Zoals hierboven te lezen valt, wordt de jeugd van de Batavier opgevoed in de beste traditie. Zowel op het water als op de kant. 

Nog even en de eerste Alpen cursussen komen eraan. Dan hoef je alleen nog te wachten op het volgende moment: Pa, kun je vandaag rijden, want we willen de Boven-Rur varen. Niet met jou in een groepje, want dat staat zo dom!!!!

Vaarders: Alex, Kira, Klaas, Martijn, Tom, Rik, Niek, Lex, Hans, Boy, Bianca. Joost, Anke en Ron. Niet vaarders: Robin en Wolf (de hond)

 

Ron