Junioren wildwaterweekeinde

13/14 oktober 2007

Als we opstaan zien we het al de zon schijnt al het wordt een prachtige dag.

We kunnen lekker ontbijten op de veranda in de zon, we hebben chocoladebroodjes, croisants en niet te vergeten gebakken eitjes.

Nadat we de huisjes hebben schoongemaakt en alle inventaris weer hebben verdeeld gaan we snel naar het instappunt.

We stappen in op een stukje wat zowat stil staat, maar een eindje verderop komt een stuw, Hans en Martin varen eraf en gaan klaarliggen daarna komt iedereen om de beurt naar beneden met een flinke plons. Daarna komt een stukje wat bijna droogstaat een eind verderop wordt de rivier wat smaller en kunnen we weer peddelen.

Onder leiding van Hans is er flink geoefend, keerwater in keerwater uit en travaseren. We konden heerlijk in de zon varen.

halverwege kwamen we bij een stuw in de doorvaart stonden staven ijzer, Hans ging ervoor liggen (met fototoestel) zodat iedereen veilig kon afvaren. Bij deze stuw hebben we ook geluncht. Daarna hebben we de stuw nog eens gevaren en zijn we verder de rivier afgezakt.

Het wilde ging er wel een beetje vanaf op het eind. Bij de uitstap hebben Robin en Walt nog laten zien dat ze in hun boot kunnen staan terwijl deze midden op het water drijft.

We konden lekker in het zonnetje omkleden het was 22 graden. Auto's ophalen en opweg naar huis. Bij de viersprong hebben we nog even lekker friet gegeten we hebben daar gedag gezegd en zijn naar huis gereden.

Het was een mooi weekend, iedereen bedankt voor de gezelligheid.

Walt en Martin