Junioren weekeinde oktober 2005

Kanoen door Margot en Charlotte

Met 15 mensen hadden wij afgesproken bij het clubhuis. Vanaf daar gingen wij naar het blokhuis in de Ardennen camping Le Roptai. We kwamen aan en iedereen zocht een slaapplaats. De papa’s gingen nog even bier drinken en wij gingen praten en chips eten.

Daarna gingen we slapen (dat was rond 3 uur). De volgende ochtend werden we wakker gemaakt, en gingen we eten. Iedereen pakte de spullen en we vertrokken. Er stond niet veel water en er was bijna geen stroming, dat was heel jammer.

Met twee uur varen hadden we een half uurtje pauze.

Daarna nog een stuk van 2 en een half uur varen. Tussen die 2 en een half uur kwamen we een stuw tegen.

We bleven daar even. Toen klaas van de Sanden van de stuw af wou glijden zonder kano dreef zijn kano van een stuk rivier af gelukkig lag er een keerwater en bleef ie daar in hangen.

Niek Does, Tom van Haaren en Martijn van der Staay wouden spier oefeningen doen dus gooiden ze op hun kano allemaal water planten.

Ze waren zo zwaar dat ze niet over de stenen kwamen en vast zaten. Na het grote stuk varen waren we er en gingen wij weer terug naar de hut.

Kanoweekend 2005 door Kira

Dag 1 in de hut. Vrijdag avond kwamen we rond 9 uur aan bij de blokhut, we waren met 9 kinderen en 7 ouders. Benke en Kees gingen alleen de eerste dag me varen. Dit jaar waren er geen moeders mee alleen kinderen met hun vader. De ouders sliepen samen op 1 kamer maar er waren maar 3 stapelbedden en ze waren met z’n 7 en er moesten moest dus 1 iemand in de woonkamer gaan slapen {Joost ging in de woonkamer slapen}. De kinderen gingen op 1 kamer slapen behalve Tom en Alexander die gingen de eerste nacht op een andere kamen slapen. We sliepen pas om 3 uur.

Dag 2 in de hut. Ochtends werden we waker gemaakt door Joost om 9 uur {met zijn pannen herrie}. Charlotte, Margot en Kira gingen met Hans mee boodschappen halen. We hadden 2 bakken met popcorn mee genomen en 1 kilo vlees en 3 kilo groenten. We kwamen ronde 6 uur terug in de blokhut. Wij {de kinderen} gingen avonds het eten koken. Benke en Klaas maakte de salade. Martijn en Alexander kookten. Tom, Charlotte, Margot en Kira sneden de groente.

We aten spaghetti met gehakt en tomatenprut, en voor de vegetarische kinderen spaghetti met tomatenprut en iedereen had ook salade {goor}. Als toetje hadden we aardbijen met slagroom en zelf geraspte suiker. Na het eten gingen wij {de kinderen}naar het speeltuintje daar aten we 1 bak popcorn op en naast het popcorn had Hans ook een zak snoep mee genomen en die is ook op gegaan. Margot en Kira waren eerder naar de blokhut gegaan. De andere bleven er nog een kwartiertje. Avonds werd Niek 12 keer opgebeld door een onbekende Nederlandse jongen. Niek vond dat maar vaag. Deze nacht sliepen alle kinderen op 1 kamer, Tom en Kira sliepen op 2 matrassen op de grond. Tom en Charlotte waren het laatste op deze nacht {2 uur}.

Dag 3 in de hut. We werden op de zelfde Manier waker gemaakt als de vorige we werden om half 9 waker gemaakt. We moesten onze spullen in pakken. Martijn en Alexander hadden weer de eitjes gebakken. Om kwart over 10 waren we weg gereden.

Zondag door Martijn , klaas en Alexander.

We zijn op zondag naar de Ourthe gegaan vlakbij luik bij een slalom oefenbaan.

Daar zaten een paar leuke watervalletjes in een paar goede speelplekken.

Ook was de Himalaya in het begin erg leuk.

Na de pauze hebben wij reddingsoefeningen gedaan, stroomversnellingen oversteken en drenkelingen redden (Niek: niles, red me!).

Met het oversteken hebben we peddels gebruikt in tweetallen oversteken in een zestal waarbij Charlotte heel dapper een peddel heeft gered.

Met het redden gooiden we een werplijn voor de drenkeling, later gooiden we iemand anders aan een lijn de stroomversnelling in om iemand te redden, waarbij Kira bijna werd gewurgd door haar zwemvest.