Petit Suisse Jaarwisseling 2001-2002

Deel 1: De Clerf van Wilwerwilz naar Kautenbach

Waterstand: Peilschaal Gendron stond voor die zaterdag op 60 kuub

Door de hevige sneeuwval werd het wel een uurtje later. Eenmaal omgekleed werd er geconstateerd dat er intussen al zoveel sneeuw lag dat we zonder sneeuwkettingen zeker niet meer weg zouden kunnen komen. 

Uit 5 van de 6 beschikbare auto's werden zomaar sneeuwkettingen  getoverd, het komt niet vaak voor dat batavieren naar goede raad luisteren maar deze keer had iedereen het zinnetje "als je ze hebt, sneeuwkettingen, neem ze dan mee" op zijn waarde geschat. Alleen Ruud, net voorzien van een tijdelijk leasebak zat zonder. Die auto bleef achter.

Kouwe klauwen krijg je van dat omleggen van de sneeuwkettingen

Om 13.00 uur gingen de chauffeurs uiteindelijk op pad. pas 90 minuten later, een afgelopen sneeuwketting was de oorzaak, kwamen ze terug van een omrijstukje van 8 kilometer naar Kautenbach. 90 minuten wachten in de sneeuw: Kooooouuuuuuuddddd!!!!

Daarna razendnel in de boot en als een dolle varen, het was al 14.30 uur en over 2 uur gaat het schemeren. 

De foto's zijn van Ruud, voor foto's onderweg met de digi waren mijn klauwen te koud.

Smal in het begin met wat struikgewas

Dit moet absoluut een van de snelste Ardennentochten van de Batavier geweest zijn, de 11 kilometers van Wilwerwilz naar Kautenbach werden in 90 minuten afgehakt. Ivo en Menno hadden daarbij zelfs nog tijd om in de diverse stuwtjes nog lekker walsje te hangen en te spinnen. Tussen de stuwtjes door op afvaarttempo doorgevaren, dat is niet snel in een rodeoboot maar je krijgt het er wel warm van.

KKKKooooouuuuuuuddddddd!!!!!!!!!!!

Al met al was het wel een zeldzaam mooie tocht, de Clerf stond hartstikke vol, stroomde rap door en had voldoende leuke speelplekjes om met een rodeobootje je hart op te halen. De alom aanwezige sneeuw maakte het geheel alleen maar mooier.

Dfoto's hieronder met dank aan Toine Kloet uit Breda die op het eindpunt dat zooitje gekken op de gevoelige chip vastlegde om thuis te kunnen bewijzen dat er inderdaad gekken zijn die eind december met sneeuw in de Ardennen varen.

Ivo pakt nog even een golfje mee vlak voor het eindpunt

Op het uitstappunt in een Kautenbach is een kroeg dus dan is al het leed al snel vergeten. 

Ondertussen was Saskia, die met een wattestaafje in haar oog had gestoken om zo niet mee te hoeven varen, met Ruud sneeuwkettingen gaan kopen zodat we de auto van Ruud niet in Wilwerwilz achter hoefden te laten. 

Ondertussen lag er al dik 10 cm sneeuw en had je in de Heuvels van Luxemburg slechts kans met een terreinwagen met winterbanden of sneeuwkettingen.

Dat ze die leasebakken niet met sneeuwkettingen leveren! ze kennen Ruud toch onderhand wel!

Menno