De Boven Lesse, 20080120

of hoe Harry zich "genaaid" voelde

Ja… de dag begon leuk… :D Gister de Hulle gevaren, een leuke sloot, met wel wat veel bomen erin. En vandaag dan de boven-Lesse.

Beide riviertjes waren voor mij een eerst befahrung. Bij de instap treffen we Marrik, en even later arriveren ook Sven Bart en Erik.

Ik vaar in het eerste team en we vertrekken. Het begint leuk met een beetje slalommen tussen bomen door, lekker technisch varen. Dan dienen zich de eerste golfjes aan en we kunnen wat spelen. Het is overal niet echt diep, bij verticale moves raak ik gelijk de grond. Maar dit dringt schijnbaar niet tot mn versufte hersentjes door. Ik heb de laatste 2 nachten nauwelijks geslapen, vandaar.

 

Ik zie een lekker klein keerwatertje tussen wat bomen die uitsteken, en wurm me erin. Ik zit niet echt in een lekkere positie, achter mij zit een dikke tak die vlak over het water een flink eind uitsteekt en ik word telkens bijna het keerwater uit gespoeld. Ik hou me daarom vast aan een boomwortel. Om uit te varen moet ik om de tak heen, maar ik kan nauwelijks vaart maken tussen de bomen en de stenen aan de kant, dus kies ik voor de luie manier en wil op de kop onder de tak door spoelen om daarna weer overeind te rollen.

Zo gezegd, zo gedaan. Net als ik me omgooi zit ik met mn peddel op een steen. Ik hobbel er over en duw wat op mn peddel om mn hoofd nog net wat hoog te houden. Dan is er plots ruimte onder mn peddel en ik ga met een flinke zwiep helemaal om. Zodra ik onder water verdwijn klap ik volle bak op een steen met mn kop. Kaak jukbeen en voorhoofd worden geraakt en ik weet gelijk dat de klap te hard was en dat ik wel schade moest hebben. Als ik weer overeind rol, stroomt inderdaad het bloed over mn kop, ik zie alleen maar rood met mn rechteroog. Snel vaar ik naar de kant, waar Bart al snel uit zn boot is gesprongen. Ik ben flink boos over mn eigen domme keuze, en mn pech.

Ik was een paar keer het bloed van mn gezicht met Lesse-water, en dan maakt Bart de wond droog en verbind me. Hij fabriceerd wat hechtpleisters, taped de rest dicht en er gaat een groot verband rond mn bolleke. Best netjes allemaal, alleen ben ik zwaar aan t balen.

We zijn nog niet ver, maar teruglopen doe ik niet graag, dus stap ik weer in en vaar onder begeleiding van Menno en Erik in 1 ruk naar het eindpunt, want ik moet gehecht worden, de wond is behoorlijk diep. Respect voor mn medevaarders, iedereen blijft cool en helpt waar ie kan, thanx u all! Extra bedankje voor Erik, net aangekomen na een lange rit vanuit Nederland kan hij niet rustig de rivier afsoppen en spelen, maar vaart hij met me mee, hij heeft de autosleutel van mij in zn auto liggen.

Ik vaar nog wel een keer een leuke wals in, maar laat me toch snel maar weer doorspoelen, spelen heeft zo geen zin, want ik wil het verband droog houden.

Bij het eindpunt vervangt Menno het verband rond mn kupke nog eens en loopt dan omhoog, de rest tegemoet, om het laatste stuk nog eens rustig te varen. Erik rijd met me mee naar Nederland om me in de gaten te houden.

Op de snelweg word ik toch licht duizelig en misselijk en uiteindelijk trek ik het verband van mn kop af. Gelijk gaat t beter, Misschien toch iets te strak Menno :D (Menno: drukverband is een drukverband (-;)

Ik rij door naar Amsterdam en laat me daar in het ziekenhuis behandelen. Mn wenkbrauwspier is door en ik word gehecht en krijg een tetanus prik. Ik heb gelijk gevraagd of ze me wat knapper konden maken, maar daar hadden ze een heel team van plastische chirurgen voor nodig, zeiden ze. Hoe de rest het er vanaf heeft gebracht weet ik niet, misschien kan iemand anders het “gewone vaarverslag” toevoegen?

Happy Boatin’ & Be Safe :D Harry

 

 

 

 

 

 

 

Waterstand: 54 m3 op peilschaal Gendron