Boven Lesse 9/12/2006

(74,1 m3 Peilschaal Gendron)

Omdat Boy geen zin had vroeg op te staan en Sven en ik maar één dagje konden varen trokken we gedrieen richting de Boven Lesse. Een andere groep Batavieren was al eerder vertrokken om zich via de Uessbach bij de Kupferpfanne te gaan verpozen.

Volgens Boy's "buienradar" was er aan de westelijke kant van de Ardennen veel regen gevallen en inderdaad, bij het aanrijden van de Boven Lesse zagen we het riviertje lekker vol en zelfs iets buiten de oevers staan.

Op het instappunt waren meer vaarders. Maar eenmaal op de Lesse heb je daar weinig last van. De waterstand was leuk. Dit stuk van de Boven Lesse is een van de mooiste riviertjes in de Ardennen. Overhangende takken met mos, verblokte stukjes speelgolfjes keerwatertjes tussen de bomen. Regelmatig kwamen we leuke plekjes tegen om even te surfen.

Ook waren er happerige speelwalsjes die als je even niet oplette je achterdek besprongen. Rolletje was dan meestal voldoende, op een keer na.... Tot mijn grote spijt. Rolletje lukte niet meteen en toen ik bovenkwam lande ik meteen op een dikke boom midden in de stroom. Toen maar uitgestapt en de walk of shame. Sven bedankt vor het vissen van mijn boot.

In het onderste stuk begon de Lesse bijna Alpijnse neigingen te krijgen bij deze waterstand.

Traverseren vroeg echt werken, walsen moesten echt doorvaren worden, en om keerwaters goed te pakken moest je vaart maken en goed opkanten. Dikke pret dus.

Cees