DAGJE "FONDS DE QUAREUX "

Let op: varen mag hier alleen volgens het Belgische derogatie regelement. 

 

Zondagmorgen staat de bus van Martin om 8 uur voor het hek van het clubhuis. Het is hem gelukt, na alle vaarweekenden en vaarzondagen van de afgelopen maand, om vier mensen mee te krijgen voor een dagje Fonds de Quarreux.

Deze locatie is na het vorige bezoek, 3 februari jl., met stip gestegen bij de ww vaarders van de Batavier. Martin, Ruud, Saskia en ondergetekende gingen er vol goede moed heen.

Bij Fonds de Quarreux aangekomen eerst even gekeken .. perfecte waterstand en weer met een zonnetje.

Vraagje aan Saskia: Wanneer heb jij voor het laatst in de boot gezeten ? Uuhhhh, slik,slik.. dat was de Alpenweek van vorig jaar, slik.

Ten opzichte van de vorige keer stond er nu bijna 25 m3 meer op en dat was te zien !!! Keerwaters van de vorige keer waren niet meer te zien, walsjes waren gaten geworden dat werd dus smullen.

Na eerst ingevaren te hebben in een surfgolfje, begon het grote werk.

Door diepe gaten, veel witte bubbels, prachtige surfgolven zakten we het traject af om na 800 m. tot de conclusie te komen dat het toch wel even werken was op een voor de Ardennen dikke 3 ( Alpen zeker 2+, sommigen van ons dachten aan een 3-).

Na twee runs even geluncht, met een waterig zonnetje. Daarna weer hoppend, surfend en traverserend naar beneden. Het fijne bij een traject als Fonds de Quarreux is, net als bij een slalombaan, dat je moeilijke, leuke en uitdagende stukjes elke keer weer tegenkomt en dat je na een aantal keren weet (of denkt te weten) waar je vanaf moet of welk keerwater je moet hebben om weer verder te kunnen.

Dus na een middag varen en terug sjouwen hadden we het gevoel dat we het traject aardig goed verkend en gevaren hadden. Een kleine zwempartij aan het einde van de middag werd maar op de koop toe genomen (helaas! geen beelden).

Ron

 

Peilschaal Martinrive: 57,7 m3 De Amblve stond net tot aan de rand van het betonnen pad dat langs de rivier loopt. Een bijna ideale, zo niet ideale waterstand. Alle keerwaters en surfgolven waren te halen en ook goed te doen. Stand was deze keer echt voor gevorderden of gevorderde beginners. Het blijft een zeer interessant stuk dat, bij deze stand, zeker als voorbereiding voor de Alpen in aanmerking komt. 

Let op: varen mag hier alleen volgens het Belgische derogatie regelement. 

Ron