Zowaar voor het eerst deelgenomen aan een wildwater weekend. Het scheen wat koud te worden en het wild waterniveau zou mee vallen. Ik kon geen redenen bedenken om niet mee te gaan. Een heus beginnersweekend ging het worden. Echter was ik de enige beginner deze keer. Het was vrij snel duidelijk dat een mix van gezelligheid en sportiviteit centraal staat. Na een heerlijk ontbijtje zaterdag ochtend achter de kiezen te hebben konden we van start vanaf de camping (Pont de Bergueme).

Na eerst wat technieken eigen te maken konden we de Ourthe af. Helaas ging een deel van ons de eerste 10 meter al te voet verder door een dwarsliggende boom. Dit bleek achteraf de enige boom te zijn, waarvoor voet aan land moesten zetten. Van keer water naar keer water en als er een walsje was, dan moest iemand zeker dat walsje uitproberen. Volgens mij is er geen enkele over geslagen.

ww ourthe 20171125 1

ww ourthe 20171125 1

ww ourthe 20171125 1

Dan toch na een paar kilometer was het lunchtijd. Voor een bruggetjes op ongeveer een derde van de af te leggen afstand hebben we met z’n alle lunchpauze gehouden. Het zonnetje kwam zelfs tevoorschijn om het ons wat aangenamer te maken. Hierna werden de walsjes voor mij iets wilder. Toch een reden dat ik maar eens om moest gaan. Even zwemmen en met zo’n warm pak aan konden we gewoon weer verder zonder problemen.

ww ourthe 20171125 1

Ieder wist ongeveer te herinneren dat er een stuw moest komen, maar zonder precies een idee te hebben wanneer we het zouden passeren. Uiteindelijk kwamen we bij dé stuw met dat mooie pad rechts voor kanoërs. En ja hoor ik had geen flauw benul wat dat ging zijn, dus ik ging er gewoon rechts langs. Kan ook gewoon.

ww ourthe 20171125 1

Hierna helaas weinig wildwater en was het vooral een flink eind door peddelen tot we bij de hoge brug (Prelle), ons uitstappunt, aan kwamen.

Voor het avondeten had Hans weer wat culinairs bedacht. Voor vandaag lamsstoofpot. Volgens mij kan ik wel zeggen iedereen hiervan genoten heeft!

ww ourthe 20171125 1

Met de waterstand van vandaag was het zeker een beginnersweekend. Genoeg uitdagingen voor een beginner. Voor gevorderden viel het volgens mij allemaal wel mee. Hierdoor is de tweede dag besloten niet het water op te gaan, maar een wandeling te maken.