Nu ook met film. Wildwater beginnersweekend 28-30 november 2014

 Dag 1: De westerlijke Ourthe

Ochtend begon relaxed, vanaf de camping instappen in het riviertje. Onze groep bestond uit Sanne, Marije, John, Sven en ondergetekende.

ww ourthe 20131129 7

Ondanks de lage waterstand hebben we ons goed vermaakt met creatieve activiteiten op het water. Leuke speelgolfjes, eerste keer surfen in het golfje verliep goed, maar 3 maal scheepsrecht was niet haalbaar, dus zwemmen! Halverwege het traject besloten we om een korte pauze te houden.

ww ourthe 20131129 1

Marije en Sanne besloten om in hun boot te lunchen beschut uit de wind. Marije had een relaxe houding gevonden. Door eerst in de boot te gaan staan hangend aan een tak en eindigend in een kleermakerszit. Relaxed en lenig!

ww ourthe 20131129 3

Achteruitvaren in en uit een keerwater bleek een enorme uitdaging, tegelijkertijd wat conditietraining! Daarnaast probeerde Sanne met een Diesel 65 over een Inazone te raggen, missie geslaagd. Bij het eindpunt hadden Sanne en ik  de C1 van Sven nog uitgeprobeerd. Sanne lukte het aardig om te traverseren en ik zocht meer naar mijn balans.

Danielle

 

Er schijnt een nieuwe regel te zijn. Als je boot het eindpunt niet haalt door lek te varen, dan moet je ook schrijven. Echt bataviers om de regels achteraf te wijzigen. We hebben een leuk beginnersgroepje onder leiding van Hans, met Hein, Marjolein, Patrick en Annelie. Er wordt druk geoefend, en flinke vorderingen gemaakt. Hoog in varen. Goed kanten. Haaks steunen. Slim plan maken voor de juiste route. En iedereen maakt daarmee flinke vorderingen.

 ww ourthe 20131129 4

Afijn, na heerlijk 1,5 uur gespeeld en geoefend te hebben, begint het toch wat onwennig en beknellend te worden. Mijn inazone, die ik 10 jaar geleden had gerepareerd was dan toch een keer toe aan ‘wild’water. De las bleek niet bestand tegen deze enorme hoeveelheid keien. En vervolgens was de tocht een opvolging van 10 keer legen, met de bijbehorende kreunen van het weer terug in de boot persen. Uiteindelijk blijkt het toch sneller te zijn als Hans mijn boot sleept en ik ga trimmen langs de weg.

ww ourthe 20131129 5 

Afijn, een flinke scheur. Een boot klaar voor de kliko. En morgen varen in de backup, de groene kliko. De eerste 1,5 uur was heerlijk. De natuur daarna ook mooi

ww ourthe 20131129 2

Erik

Vaarders zaterdag: Patrick, Annelie, Hein, Marjolein, Eric, Hans, Daniëlle, Marije, John, Sven en Sanne

Zondag zonder Sven (moest naar huis)  en John (Burn lek)

ww ourthe 20131129 6

 

 

de film

waterstanden:

ourthe amberloup  31cm  1,1 m3/s

instap bij camping pont de bergueme
uitstap 400 mtr voorbij wegbrug N834, grote parkeerplaats (geen officieel uitstappunt)
traject ruim 12 km
eerste 3 km bij deze waterstand goed te doen zeker interessant met beginners.
rest, op een paar plekken na, erg vlak en nog maar net te doen bij deze waterstand.
ca 2 km voor het uitstap punt nog een mooie speelplek (3 trap) en ca 200mtr hierna een stuw