Hoe zal ik het zeggen...... DWEIL...... daarover later meer.

Na een aardige rit, waarbij de Luup bergop in snelheid afneemt maar dat bergaf weer probeert te compenseren, zijn we tegen tienen bij Annemarie.

Even snel bedje claimen en daarna met kaasplankje en worst een paar biertjes wegtikken. Gezellig.....we zijn er weer ;-)
Hoewel het niet de bedoeling was is het geloof ik toch nog vrij laat geworden (of vroeg, net hoe je het bekijkt)

Hoe dan ook, in de ochtend zijn Hanno en Stephan al bijtijds naar de bakker om brood te halen. De tafel wordt ondertussen gedekt, koffie en theewater gezet en langzaam komt de Batavier tot leven.

We gaan vandaag de Salm varen, van het stuwtje tot aan de houtzagerij. Vertrek is redelijk op tijd en op het eindpunt treffen we Nyke en Martijn. Wij hadden ons al omgekleed bij Annemarie, Nyke en Martijn deden dat ook even snel. Rap naar het instappunt en daar begon de tocht.

Voor mezelf sprekende ging die niet zo heel geweldig. Ik was echt supergeconcentreerd, op het slechte af..... Keerwaters liepen niet, takken hingen in de weg...... ik voelde mezelf.....juist ja, een dweil in een boot.

Van Sanne moest ik een liedje gaan neurien om mijn gedachten vrij te maken.... Ik bedankte me voor haar voorstellen en gaf aan dat ik wel iets zou verzinnen. Heel veel heeft het niet geholpen want ik bleef met mijn helm achter een tak hangen..... 1e zwempartij was een feit.....grrrrrrr.....de toon voor mij was gezet......

Later gingen we op een splitsing rechtsaf. De boom die Hans de vorige keer op scherp had gezet zodat we door konden varen stond nog precies hetzelfde. Wonderbaarlijk en andermaal dank Hans ;-) We moesten maar een keer uit de boot om even om te dragen. Een ander moment heeft Hein als voorvaarder ons een stukje water vrij gemaakt zodat wij er door konden. Helaas ging het voor mij nog een keer mis in dat gebied "naar rechts"..... en waar het door kwam ??
Weer een tak of zo ?? Ik was er op dat moment wel even klaar mee, maar goed, de tocht gaat verder.

Ik heb leuk foto- en film materiaal gemaakt (althans dat denk ik) terwijl de anderen lekker aan het spelen waren. Ik heb zelf de spanning niet meer opgezocht......

Rond de klok van half vijf kwamen we van het water af. Prima dagje, lekker zonnetje, daar hadden we absoluut geen klagen over.

Op naar Annemarie.

Lekkere risotto gekookt en heerlijk gegeten in het etablissement van Annemarie. Daarna nog een potje ganzenbord en triviant gespeeld. Ergens rond middernacht (of net daarvoor) trokken we allemaal naar bedje toe. Morgen weer de Salm, maar dan van het bushokje tot voorbij Trois Pont ??

Patrick

Instap : Achter stuwtje in Vielsalm
Uitstap : Houtzagerij
Peilschaal : Trois Pont
Peil : 74 cm dalend
Debiet : 9,7 m3 dalend
Afstand : ong. 12-13 km