Terwijl NL weer compleet op slot ging, kon ons wild water uitje gelukkig nog wel doorgaan. Snel de spullen verzameld op de club en om 08.15 vertrokken we richting het zuiden, op naar de Salm!

Met twee verschillende coördinaten voor het instappunt in de appgroep was het even zoeken, maar dat kwam snel goed. Uiteindelijk vonden we elkaar tegen 11 uur in Grand Halleux (50°19'04.4"N 5°54'22.8"E).

Het team van vandaag: Cees, Laura, Roy, Hans, Patrick, Beatrix, Lucas, Sigi, Wessel en ik, Jolien. Het was frisjes en helaas nog geen zonnetje maar we konden er prima mee door.

Nadat iedereen zo ongeveer omgekleed was, werden de auto’s naar het uitstappunt gereden en kwamen de chauffeurs gezellig met z’n allen in de camper van Roy weer terug. Halverwege dat ritje terug was ik, Jolien, (wachtende bij het instappunt) zomaar ineens mijn spatzeil kwijt… Tja… zo maakte ik het ze wel weer erg makkelijk om het stukje schrijven op me te nemen… Maar goed, omdat ik ook de beginneling van de groep was, nam ik het maar voor lief.

Gelukkig had Roy nog wat spatzeilen in zijn camper liggen! Helaas paste deze niet op mijn boot, maar toen was daar Laura, mijn reddende engel, die het spatzeil van Roy pakte zodat ik die van haar mocht lenen. Super fijn!!

Goed, klaar om het water in te gaan. Ik moet altijd toch weer even wennen als ik weer op de stroming zit, maar even een paar keer traverseren en uitvaren en dan is het zo weer goed.

ww salm 20211219 1

De waterstand was niet zo hoog, waardoor het af en toe flink “keije rije” was. Maar er zaten wel wat leuke golfjes en walsjes tussen. Met hier en daar een boompie waar we voor moesten limbokajakken of overheen gingen, gaf voor sommigen het Swalm-op-de-Salm-gevoel.

ww salm 20211219 2

ww salm 20211219 7

Met Hans voorop werd er in ieder geval goed gescout!

ww salm 20211219 8

Uiteraard is er ook nog aardig wat in de golven gespeeld. We hadden zelfs een partywave te pakken!

ww salm 20211219 3

ww salm 20211219 4

Gelukkig hielden de boten naast mij, mij een beetje stabiel haha…

Nog even gauw 5 minuten lunchpauze op de kant gehouden, want we moesten toch ook wel door gaan varen als we voor zonsondergang op het uitstappunt aan wilde komen.

Hans hield het goed in de gaten en na wat bammetjes en snacks zaten we al snel met nieuwe energie weer in de boot.

ww salm 20211219 5

Vervolgens nog heerlijk afgevaren en wat gespeeld en toen waren we alweer op het uitstappunt. Aan de rechterkant bleek het handiger uitstappen, maar dan moet je niet vergeten alsnog je boot in de gaten te houden als je er zelf uit stapt… Ja, daar ging de boot van Beatrix… (@beatrixook best een schrijfactie waardig niet waar?)

Gelukkig was de boot al gauw gered en stonden we allemaal weer goed en wel op de kant, én op tijd!

Eenmaal bij de auto werd het al gauw donker, was het snel omkleden en op zoek naar eten. Roy, Cees en Laura gingen aan de balkenbrij, Patrick reed naar huis en Hans wist voor de rest nog wel een leuke pizzeria onderweg. Dat was nog wel even een stukje rijden, maar uiteindelijk helemaal top, want dan hoefden we na het eten niet nog zo’n lang stuk.

Net voorbij Luik, in Wezet, parkeerden we de auto’s en met hongerige buikjes liepen we rechtstreeks naar de pizzeria, die er helaas verlaten uit zag. Gelukkig vonden we al snel een ander leuk tentje; Santa Rosa. Met salade’s, pasta’s, pizza’s en vleesgerechten voor ieder wat wils! Eentje om te onthouden dus! We hebben er dan ook goed van genoten dat we nog heerlijk uit eten konden in België. Een mooie afsluiter van een zeer geslaagde dag! 😊

Jolien

ww salm 20211219 6

 

Uitstappunt: Bocht met oude brug over het water en ruime parkeerplaats in een bocht, ruim voor het begin van Trois-Ponts (voorheen "bij het frietkot")