Volgens de wildwaterkalender doen voor het weekend van 19-20 januari Jaivi en Nienke de organisatie.

We zijn nog maar net bekomen van onze ervaringen op de boven-rur of de organisatie van het (licht)-gevorderden weekend van 19-20 januari stuurt al een inventarisatie mail.

Er worden een aantal opties aangeboden en de aanmeldingen kunnen worden doorgegeven.

De woensdagavond voor het weekend komt er een verlossend woord, maar bijlange na niet duidelijk (lekker Bataafse stijl).

Het zou de Eiffel moeten gaan worden. Prum en Nims staan goed. We kijken donderdagavond wat er bij is gevallen en besluiten dan of het genoeg is om zaterdag een dagje te varen.

Voor de zondag zou dan een der slalombaantjes (Diekirchen, Erft, HoLiBo) nog kunnen, of misschien een waterval in Neuerberg…..

Donderdagavond komt helaasch de mededeling dat het in de Eiffel niet gaat lukken, de Rur aan het dalen is en het er niet naar uitziet dat deze nog zal stijgen en de Salm met 67cm ook rap genoeg zal zakken.

ww salm 20190119 1

Het voorstel wordt gedaan om zaterdag de Erft te gaan varen…..

Uit het uiterste puntje in Limburg, net over de grens komt er een bericht dat die stinksloot helemaal niks is en dat de Salm nog wel boven de 50 cm zal staan.

Opeens gaat het een heel andere kant uit, worden er initiatieven getoond en voor we het weten zijn we met een clubje van 6 mensen en staan we zaterdagochtend iets na half elf bij de instap achter het stuwmeer in Vielsalm. Hoewel de website-moderator denkt dat er een drietal teams gaan varen, zijn dat er slechts twee. Er wordt ook naar de Erft of HoLiBo gereden. Het is op dit moment onbekend of daar ook een verslag van komt maar dat zou je van de WW organisator wel verwachten :)

Omkleden en snel omrijden…..

Dan zijn we aangekomen bij de reden van mijn schrijven. In de tocht zijn er geen zwempartijen geweest en dan mag degene met een of andere rare actie/gebeurtenis schrijven.

ww salm 20190119 1

Ik ben de beroerdste niet en schrijf wel een stukje hoor….. De reden ?? Ik stelde de vraag de rits van mijn droogpak even dicht te maken, en diezelfde rits dacht even vervelend te gaan doen door de rits niet dicht te zippen maar gewoon erlangs te gaan lopen….. Omrijders (Hans en John) waren alweer terug en ik liet ze snel instappen. Een lieftallige, maar zeer eigenwijze dame die mijn rits had geprobeerd dicht te maken stond erop mij te helpen de rits van mijn droogpak toch enigszins dicht te krijgen. Wonder boven wonder is dat gelukt. Niet waterdicht, maar toch voldoende om te gaan varen.

ww salm 20190119 1

John, Hans en Sigi waren alvast vooruit gegaan. Samen met Sanne en Marije hadden we ze vrij snel weer ingehaald en konden we samen onze tocht vervolgen.

ww salm 20190119 1

ww salm 20190119 1

ww salm 20190119 1

We hebben leuk walsjes gevaren, andermaal getracht een combatwals te varen, allemaal tegelijk in een wals te hangen en een paar rondjes om eilandjes te varen.

Daarnaast hebben we nog een paar interessante “Swalm” activiteiten gedaan. Diegenen die wel eens op de Swalm mee zijn geweest weten waar ik het over heb. Diegenen die dat niet weten lezen maar eens de verslagen daarvan.

ww salm 20190119 1

 

ww salm 20190119 1

Ik ben me niet meer zeker waar het precies gebeurde, maar John liet weten een lek te hebben in zijn boot…. Hij kreeg natte billen….. later vertaald naar dattie natte ballen kreeg….. (het scheelt niet zoveel…..) (red: en dit is geen schrijfwaardige "rare gebeurtenis"?)

ww salm 20190119 1

John besluit bij Petit Halleux uit te stappen, naar de Luup te lopen (3km ??), zijn boot op te halen en naar het uitstappunt te rijden waar zijn eigen auto stond.

ww salm 20190119 1

 

ww salm 20190119 1

We hebben ons prima vermaakt de hele dag. Zijn iets van 1600 van het water gekomen, omgekleed en in Vise een pizzeria tent in gedoken.

Lekker gegeten, Hans naar zijn molen teruggebracht en daarna naar huis terug gereden.

Prima dagje varen !!!

Vaarders : John, Hans, Marije, Sanne, Sigi en Patrick

Instap : Vielsalm achter stuw

Uitstap : Houtzagerij

Peilschaal : Trois Ponts: start bij 56 cm dalend. Bij de uitstap toch nog een peil van 55 cm.

Traject : iets van 10 km ??