Nadat tot nu toe alle beginnersweekenden waren afgelast vanwege strenge vorst en/of geen water werd donderdagavond dan definitief bevestigd dat het eerste wildwater weekend van het seizoen door kon gaan, al was het met een klein groepje. Op vrijdagavond kwamen Joost, Boy, Nyke en ik (Sanne) aan bij Annemarie en Chalet Weekend. Na enige aarzeling van de mannen wilden zij uiteindelijk wel meedoen met een spelletje Saboteur en Regenwormen, waardoor het toch snel laat werd.

De volgende ochtend begon met een lekker zonnetje en reden we naar het instappunt van de Salm. Karina zou daar ook naar toe komen. Ergens zat echter iets fout in de route beschrijving van Boy. Karina was volgens de beschrijving rechtsaf gegaan bij de kerk met een spitse toren met een haantje erop van Grand Halleux en geparkeerd bij de brug, dit bleek echter het verkeerde dorp te zijn. Uiteindelijk konden we dan met meer vrouwen dan mannen het water op.

ww salm 20130309 1

Voor mij was het een goede waterstand om rustig te oefenen met het halen van de soms kleine keerwaters in de Salm, met dank aan alle instructies van de meer ervaren Batavieren. In vergelijking met een maand geleden was het heerlijk warm, de sneeuw was gesmolten en over de meeste bomen was gemakkelijk heen te varen, waardoor we alleen bij de camping om hoefden te dragen, daar lag een half bos in de rivier. Ook namen we de goede afslag zodat we niet over de beverdam hoefden.

 

ww salm 20130309 2

Helaas liet het zonnetje ons vanaf dit moment in de steek en hebben we in de stromende regen geluncht. Karina en ik kregen 's middags nog instructie over surfen en walsjes onder het motto 'oefening baart kunst', dit allemaal zonder zwempartijen, maar omdat dit mijn eerste weekend was en ik de volgende dag op de boven Rur alsnog heb gezwommen mocht ik toch schrijven.

Groeten Sanne

 

ww salm 20130309 4

Waterstand Salm: 72cm op peilschaal Trois Ponts (midden waterstand, vanaf 57 cm mag je (alleen met derogatie papieren) ook het traject boven vielsalm varen, dat is geen beginners traject, smal, takken en bomen, wel heel mooi, pure weide en bosbeek)

Traject van Vielsalm tot Trois Ponts