Na de avondwandeling naar het dorp, de klim terug, het pastafestijn en een overnachting in de jeugdherberg van Harbarg, net boven Monschau waren we vanmorgen weer vroeg op. Er was matig gedronken gisterenavond dus iedereen zat fris als een hoentje aan het ontbijt. Na het wegbrengen van de vaat (ook hier hoef je niet af te wassen), was het plan om te kijken of de Bovenrur nog genoeg water had, plan B was de Salm, van Vielsalm naar net voor Trois Ponts.


Het werd plan B. de schaal bij Reichenstein stond op nl 20 cm, dat geeft te veel stenen, als het stijlleer wordt. Na een uurtje rijden konden we in het zonnetje verkleden, het vroor een graad maar het was windstil dus geen windchill. Voor ons ging een groep knoert uit Maastricht en een tweetal grote rafts men Bierbelgen van het goede leven de Salm in. Bij het instappen flipte mijn boot en belandde ik in de frisse beek, de aasgieren waren er als de kippen bij om me het schrijven in de maag te splitsen. En omdat Thomas gisteren reeds aan de beurt was zou hij niet opnieuw vandaag….
Er stond meer water dan de laatste keer, nu ongeveer 62 cm bij Trois Ponts. Het was leuk varen, met ons kleine groepje er waren weer veel keerwatertjes en kleine speelplekjes. Hier en daar een boompje. Een van de boompjes was Thomas te veel. Hij was net te laat met het vinden van een keerwatertje, waardoor hij onder de boom belande. Zijn hele kuip zat al onder, maar met een forse krachtsinspanning kon hij de boot weer op de stroom, en drijvend krijgen, Nyke en ik konden hem onder de boom vandaan vissen door hem achteruit te trekken. Gelukkig stond er niet te veel druk op.
Even later stak een steen over en beet Thomas alsnog in zijn bodem. Toch nog een klein zwemmerijtje maar dat mag geen naam hebben.
Vlak voor het uitstappunt, lag nog een boom over de Salm. Bij het wegbrengen van de auto's hadden we hem al zien liggen, zo'n 10 cm boven water, dwars op de stroom. Een van de bierrafts was er half onderdoor gegaan. Alle Beljes nat, maar vol goede moed deden ze droge spullen aan borrelden verder.

Wij zijn maar even uitgestapt en hebben overgedragen. het uitstappunt zat wat hoger dan Nyke graag had gehad, dus we hebben het toetje nog gemist. volgende keer beter, We konden echter in het zonnetje verkleden daar is ook wat voor e zeggen.

Rien, dank voor het meenemen van de boten, Jaivi voor het regelen van de Jeugherberg, en alle vaarders, Thomas, Anke, Nyke, Rien, Jaivi, Cees (zaterdag en zondag) en Martijn en Hans, (zaterdag) dank voor de deelname..


Gr. C.