Bekijk nu ook de film van de midden Lesse.

Dag 2 van Beginnersweekend in de Ardennen 28-30 december.
Vaarders: Eric, Hans, Sanne, Annelie, Marije, Patrick, Marjolein, Danielle en Hein

De dag begon (niet al te vroeg), met het uitzwaaien van John Vroemen, wiens Burn het helaas ook begeven had op de keien van de Ourthe. Eric was zo slim om een extra bootje mee te nemen, en was, ondanks dat hij in een veel te grote boot voor veel te laag water zat, een stuk meer in zijn sas vandaag.

De 9 kleine visjes die overbleven in die vieze oude sloot (Vroemen zei "Ik ga niet mee..." ...in de Lesse zitten stenen en die deuken je Boot", bonden de bootjes op, en vertrokken naar het instappunt van de midden-Lesse. Alwaar er een iets te blij filmpje is opgenomen met onze semi-serieuze warming up. Ook hier was het helaas schrapend instappen, en was het water toch zeker net zo koud als de dag ervoor.

ww lesse 20131130 5

Na met zijn negenen op iets te weinig stenen/golfjes te duiken, splitsten we ons op, zodat de weinige speelplekjes die er overbleven wat meer bedreven konden worden. Maar uiteindelijk konden we het niet laten om toch even vlak voor het lage "stuwtje" (deze lag droog op het moment),  in een niet onaardig surfgolfje, ons toch met zijn allen te botvieren op het feit dat water stroomt. En dan kan je maar net zo goed met zijn allen in het golfje duiken. Ziezo, een introductie tot Combat-varen onder leiding van Commandant van der Staay. (Hoewel d'n Staay vandaag ook weer vaak als cameraman in actie te zien was, en Eric het soms overnam in zijn iets te grote Mamba). Na het nodige beukwerk was het tijd om weer door te gaan, en de kleine eilandjes te ontdekken die de Lesse voor ons verscholen had.

ww lesse 20131130 3 1

 

ww lesse 20131130 4 1

 

 

ww lesse 20131130 1 1

Lekker "Technisch varen" houdt dus in; zoeken naar speelplekjes waar ooit, mits er wel echt (hoog) water staat, wel echt iets te doen is. En zo kwamen we op het rondjes varen rond het eerstvolgende eilandje, waar we voor de gelegenheid maar alle bomen er juist wel bij betrokken om het nog een beetje spannend te maken ;). En toen begon het echte werk..... nog even buffelen en spelen om de minuscule keerwatertjes tegen de wand te pakken, en er tegenaan te plakken. Laatste serieuze speelmogelijkheid, en om te bewijzen dat we toch echt wel wat geleerd hadden dit weekend.  (foto 4+5)

ww lesse 20131130 1

ww lesse 20131130 7

Het laatste deel van de tocht was niet minder spannend, het was wat dieper geworden, had af en toe wat meer prikkeldraad en boomwortels, en dus zo ook een zeer mooie plek om mijn baard even te wassen. Niet te beroerd om in een keerwater ook even de wortel mee te pakken, en zo op een onbenullig stukje toch even kou te vatten. Afin, je moet het een beetje uitdagend houden toch?

Daarna was het een kwestie van uitvaren en aan de peddel trekken, om niet al te laat terug te komen in Nederland. In het laatste stukje werden de vingers en tenen toch echt wel blauw, en had men ook niet al te veel goesting meer om heel lang stil te staan bij het laatste stuwtje. Nog heel ff walsjehangen dan, en dan toch maar eruit, om de auto's weer op te halen.

ww lesse 20131130 5 1

Een lange dag, maar niet minder geslaagd, en een mooie afsluiting van het 2e "wild"water weekend. Met gekke snacks in onze buik, en een paar Leffe's, was het tijd om huiswaards te gaan. Op de terugweg nog diep filosoferend met Eric over onze mannelijkheden, en met lekkere jazz op de achtergrond was het weekend compleet.

7 kleine visjes kwamen aan op bestemming......vlak voor Nijmegen waren we ineens het kleine Lupo'tje kwijt, en vroegen we ons al af waarom Patrick zich zo makkelijk liet inhalen na de hele tijd lekker doorgegast te hebben. Bleek dat hij een zwemwaardige stunt uithaalde (en dit stukje dus eigenlijk had mogen schrijven ;)), door op de laatste 7 km zonder diesel te komen zitten. Onze chaperone Eric was zo aardig om voor hem nog even terug te rijden, met een paar colaflesjes gevuld met diesel. (Eric als je aan selfies doet van op het tankstation, graag uploaden!!!!, Patrick idem van naast de snelweg met je flesjes).

Uiteindelijk kunnen we weer lekker terug, en vooruit kijken naar onze volgende stunts op WWW III, want over 2 weken gaan we weer de hort op.

Met dank aan de vrouwen van de organisatie, de belgische biertjes van Hans, zijn Groningse roverskost, de ervaren vaarders die ons goeie tips hebben gegeven, de enthousiaste groep, en de relaxte sfeer, was het zeer geslaagd weekend. En dat met 4 lekke Burns (voor de verdwaalde marketing goeroe van Pyranha....dit is dus GEEN goede PR).....

ww lesse 20131130 2 1

vr.gr.Hein

 

ww lesse 20131130 2

ww lesse 20131130 3

 

ww lesse 20131130 6

 

ww lesse 20131130 8

 

Waterstanden:

midden lesse peilschaal daverdise 3,3 m3/s

ingestap passerelle maria halma met deze waterstand nog goed te doen, met voldoende speelplekken.

500 meter voor de stuw van halma het zijkanaal nemen, aantal leuke speelplekken met beginners.
eerste 1,5km na de wegbrug neupont mooi oefen stuk, mooie bochtstromen en wat kleine keerwaters tegen rotswant.

instap punt brug daverdise niet meer doen bij deze waterstand

uitstap brug chanly  traject ruim 7 km