Na een goede buikgriep was ik vrijdag ziek thuis en zag ik het niet zitten om met de rest mee richting Chalet weekend te vertrekken. Vrijdag na het avondeten ging alles nog steeds goed, dus ik dacht: misschien met Denis en Marije mee op zaterdagochtend. Uiteindelijk heb ik ook die optie maar gelaten voor wat het was. Zaterdagochtend begon ik te stuiteren bij het idee dat de rest lekker het water op zou gaan, dus ik heb ze maar gebeld over de plannen. Om half 10 zaten ze al in de auto richting de Salm. Erg onbataviers, maar dat had ook met wat externe omstandigheden te maken. Om met de auto van de camping te kunnen vertrekken moesten ze zo vroeg zijn, want de rest van de dag ging er een autorally recht voor de camping langs. Ik ben na de lunch op m'n gemakje richting Chalet weekend gereden. Ik kwam alleen niet tot de camping vanwege die rally. Omrijden en vanaf de andere kant proberen? Nee, ook daar reed ik mezelf vast. Bellen dan maar. Mijn eerste stop bleek de beste te zijn, dus daar op de rest gewacht. Door het weiland met de natte vaarspullen van de rest en met mijn slaapspullen dus richting de huisjes. Annemarie kwam ons op het laatste stukje met een zaklamp tegemoet lopen, we moesten nog een heel klein stukje langs het traject. Gelukkig kwamen we geen van allen onder een auto...

ww lienne 20150222 2

Bij het huisje aangekomen was ik heerlijk uitgerust. De rest stond grotendeels te bibberen van kou en vermoeidheid. 5 uur hadden ze zich op de Salm vermaakt. Toen ik al die vermoeide mensen bezig zag, vroeg ik me echt af waarom ik normaal gesproken ook mee vaar. Je gaat je er duidelijk niet heel fijn door voelen. Ik had voor de verandering een keer energie en de rest niet. Leuk om ook eens mee te maken. Ondanks de vermoeidheid werd er al snel onder leiding van Bart lekker gekookt en Hans heeft zich alleen met het snijden van de worst bezig gehouden. Geen idee of hem dat moeite kostte, maar dit had ik nog niet eerder gezien. Hans had voor het weekend ook geregeld dat Boy meeging, zodat hij lekker niet zelf de oudste was:-)

Na het eten nog wat drankjes bij Annemarie, maar er werd al snel geroepen dat het deze avond geen 1:00 uur zou worden. Voor elven lag denk ik iedereen erin.

Zondagochtend ben ik met de rest van de chauffeurs naar de auto's gelopen om deze op te halen. De rally ging de avond ervoor langer door dan wij het volhielden.

ww lienne 20150222 5

Meteen met Hans samen brood gaan halen en na het ontbijt bleek dat we inderdaad de Lienne zouden gaan varen. Iets nieuws! Daar was ik voor gekomen. Omkleden op de camping en toen Marjolein klaar was met plassen met 3 auto's naar de instap. Heerlijk wat gaat dat snel op die manier. Instappen in mijn speelboot ging dan weer een stuk trager, maar nadat ik een EHBO setje in een auto had gestopt en mijn eten bij Bart in de boot kon ik eindelijk mezelf in mijn bootje proppen.

ww lienne 20150222 11

Ik zat met Patrick, Annelie, Sanne en Bart in de 2e groep. Het was geen lang traject, dus we namen er goed de tijd voor. Het begin was zo rustig dat ik maar lekker achteruit ging varen. Annelie was van een week hard werken en een dag op de Salm duidelijk vermoeid. Die ging niet spelen, maar gewoon rustig naar beneden varen. Patrick was aan het zorgen dat alles meer op routine ging, maar had wel regelmatig ruzie met de stenen die hem steeds maar opzochten en Sanne, die met mij achteraan voer begint langzamerhand net zoveel keerwaters te pakken als ik. Bart voer voorop en zijn nieuwe grijze aanwinst beviel zo te zien goed.

ww lienne 20150222 8

Al heel in het begin begon er nog een Belg (zowaar al snel in het Nederlands) te zeuren dat de Lienne toch echt niet bevaren mocht worden. Bart heeft hem netjes uitgelegd dat dat niet langer zo is. Bij de watermolen lag er wat te veel rommel in het water, dus daar hebben we door het dorpje omgedragen. Marjolein heeft nog geprobeerd vrienden te maken door nogmaals te gaan plassen, maar dan op het prive-terrein van de mensen waarmee Hans en Bart ondertussen in gesprek waren. Gelukkig kwam ze daarna heelhuids langs de eigenaren.

Het zonnetje was ondertussen goed doorgebroken, dus in het eerste het beste weiland hebben we lekker gelunched.

ww lienne 20150222 1

ww lienne 20150222 3

Langzaamaan kwamen er wat meer speelplekjes en we hebben zelfs een mooi plekje gevonden waar Marjolein, Hein, Patrick en Sanne hebben geoefend met ondersnijden. Ik heb daar nog 2 rolletjes gemaakt terwijl ik dit keer niet mijn bivakmuts op had. Daarna deden mijn klompen pijn, ik kreeg het een beetje koud en was er klaar mee. Doorpeddelen, ondertussen genieten van de mooie omgeving en uitkijken naar de camping dus. Fijn dat die in zicht kwam. Ook al voelde ik me aan het eind inderdaad moe en koud, het was toch wel weer de moeite waard.

De rest ging nog naar Kanne om een drankje te doen en de molen te bekijken. Ik vond het wel fijn om niet teveel na het donker thuis te zijn, dus ben direct naar huis gereden.
Dank voor een geslaagde dag!

Anke

Lienne: waterstand 54 cm (wat dunnetjes, maar goed vaarbaar)

ww lienne 20150222 4

ww lienne 20150222 6

ww lienne 20150222 7

ww lienne 20150222 9

ww lienne 20150222 10