Junioren weekeinde Ardennen juni 2001

Junioren: Rik, Niek, Tom, Kira, Els, Benke, Peter, Robin, Alex, Merel, Merel, Nina, Walt, Martijn en Margot.

Senioren:Ron, Corrie, Anke, Kees, Jantien, Boy, Bianca, Hans, Anke, Martien, Silvia, Hans en Joyce.

Vrijdag middag vertrekt het grootste deel van de groep richting Comblain-au-Pont in de Ardennen (samenvloeiing Ourthe en Ambleve). Om een uur of 5 is de groep, op familie Does na, compleet op een zeer volle camping Le Confluent.

Zaterdag ochtend eerst croissants en andere broodjes. Eieren bakken, geen probleem, hier is al geen senior meer voor nodig. Zodra Ron gearriveerd is, wordt de uitrusting verdeeld.

Na wat overleg worden twee groepen gemaakt. Junioren groep n: wil gewoon varen, dus zeker niet rustig aan het water wennen, wat denken ze wel!

Hans en Martien gaan de tweede groep eerst eens aan stromend water leren wennen:

Instructie van opperbadmeester Hans P.

Groep 1 ( Rik,Niek,Martijn,Tom,Peter en Els) gaan de Ourthe varen van Comblain Fairon naar de camping. Deze tocht is volgens een aantal junioren wat tam, Tom zegt zelfs dat hij eigelijk niet gekomen is voor een stukje Weerribben, dit stroomt toch niet!

Hoezo vlak, er zaten toch nog wel wat stroomversnellinkies in ?

 

Op deze tocht na ca 6 Km geen zwempartijen en ook de zon laat zich regelmatig zien. Bij de camping aangekomen heeft het grootste deel nog puf genoeg om een stukje stroomopwaarts de Ambleve te varen tot de plek waar Hans bezig is met de rest van de junioren.

Na een zeer bekende maaltijd, macronie of zo, kon bij een lekker vuurtje het een en ander nog besproken worden: de junioren van groep 1 willen wel mee de volgende dag mits er meer stroming is.

Zondag ochtend eerst met een berg junioren croissants en eieren halen, er moet weer gebakken worden.

Groep 2, uitgebreid met Els, gaat oefenen op een stukje Ourthe bij de Camping. Groep 1 gaat de Ambleve varen van Aywaille naar de camping.

De jongens komen volledig aan hun trekken, 4 stuwtjes en een aantal leuke stroom versnellingen, er wordt eindelijk gezwommen maar de praatjes verstommen nog niet echt.

De laatste stroomversnelling is wat lastig maar met een klein beetje hulp gaat het best, alleen Tom vind zijn Waterloo, maar ja, wat wil je naar zijn gewaagde opmerking zaterdag?

Blijf van m'n boot af, ik kan dit best alleen!

Het Waterloo van Tom

Maandag word besloten om met de hele groep een stuk Ambleve te varen vanaf iets voorbij Coo 10 Km stroom afwaarts. De waterstand is maar zo zo, de diep liggende Canadezen verliezen hier en daar wat materiaal.

Al met al was het een geslaagd weekend, dat smaakt naar meer.

KIP