Nu ook met film. Jeugd wildwater weekeinde 11/12 maart 2007

1e dag =aankomen.

We zijn op de camping van Anne-Marie in de Ardennen geweest.

De ouders zaten aan het bier en wij ( Niek, Kira, Martijn en Alex) zorgden voor 2 caravans en wij gingen in de beste/nieuwste caravan natuurlijk en de ouders lieten we in een oudere caravan.

2e dag =varen op de Lienne. En natuurlijk, de oudjes moesten wachten voordat we konden gaan.

Voordat we het water ingingen, gingen we Niek nog eventjes martelen. Maar dat maakte niets uit, op het water deed hij weer even gek als altijd. Daar hadden we wel lol om.

Martijn dacht dat hij op zijn brommer zat, dus ‘reed’ hij lekker verder. Ja hoor, hij wel.

Toen kwam de 1e pauze, heerlijk ff rusten. Kira heeft het wel gemerkt dat schoenen verkeerd om aan in de boot niet fijn zit.

Martijn en Niek proberen de oudjes voor te blijven.

En toen kwam een leuk walsje, waar iedereen in ging. Martijn en Niek probeerden Hans er uit te krijgen en dat lukte.

Toen werd het tijd voor een welverdiende pauze. Ik denk dat laat gaan slapen toch niet zo geweldig is, vooral niet als je de volgende dag gaat kajakken.

Hier eventjes lekker in een golf hangen. Krijg je er geen zin in? En toen, toen gebeurden het, er viel er een om, en het was Alex. ‘’was het koud?’’.

Weer een golf.

En nog een.

 

Zucht, nog een...

 

Kunnen die oudjes niet even opzij gaan? Wij willen varen hoor!!!

En toen kwam de grote wals waar we natuurlijk van Hans in moesten.

Dit was een lekkere golf. Alleen vond Kira deze ‘happer’ niet zo geweldig. Hoe zou dat toch komen? Omgaan is toch heel normaal?

En toen kwamen we jammer genoeg bij de camping uit. Omkleden en hup naar de supermarkt. En ja hoor wij hebben het weer voor elkaar.

Je ziet het goed ‘breezers’ !

En daarna moesten we koken. Wij vegetariërs(Niek en Kira) vonden Martijn en Alex maar irritant met het schoonmaken van de kip. ‘’ ie, hier zitten de ingewanden nog in.’’ Typisch een Staay.

En de oudjes aan de afwas.

Zondag de Salm

Na een leuke nacht, vol spelletjes en gepraat, werden we 's ochtends om ongeveer 09:00 uur gewekt. Na een lekker ontbijt was het tijd om de spullen in te gaan pakken. Daarna moest de jeugd ook nog gaan afwassen en toen kwamen we eventjes in tijdnood. De kinderen waren nog niet omgekleed dus dat moest gedaan worden in de auto. De rit werd dus een beetje onstuimig voor de kinderen, maar uiteindelijk kwamen we allemaal aangekleed en wel op het instappunt aan, waar we bomen, Kees, Harry en Frank tegen kwamen.

Toen de auto's waren omgereden gingen we instappen, maar er was ook nog een andere groep, die in twee kleinere groepen het water op ging, omdat ze met veel waren. We besloten om voor de tweede groep te gaan zodat we niet lang hoefde te wachten.

Eenmaal op het water ging het lekker, ondanks dat Niek last had was zijn ribben. We splitsten op in twee groepjes op en begonnen aan de tocht.

Het was een leuke rivier, met leuke walsjes en stroomversnellingen. Op gegeven moment werd het toch wel tijd om te gaan lunchen. Wij dus een plekje zoeken, ligt er in eens een boom in het water! Gelukkig was er voor de boom een klein, smal aftakkingkje. Wij met z'n allen dat aftakkingkje in en daar vonden we een mooie zonovergoten rustplek.

Na de lunch voeren we het kleine riviertje af en later kwam de hoofdrivier er weer bij. Wij weer verder de rivier af, maar naarmate de tocht vorderde, sloeg de vermoeidheid toe. Er kwamen nog wat leuke walsjes en stuwtjes, maar toen we bij het uitstappunt kwamen, was iedereen wel doodop.

Op het uitstappunt gingen we omkleden en de boten op het dak binden. Nu, op het moment dat we dit aan het schrijven zijn, zijn we op weg naar een schnitzeltent om onze buiken te vullen na deze voldane dag.

Door Niek en Martijn

 

Naschrift oude-ouders:

  • Het is duidelijk dat onze jeugd goede wildwater les krijgt !!
  • Koken hoeven we niet meer te doen (wordt voor ons gedaan) als we op “jeugdweekend” gaan!
  • Hoe meer in de boot gezeten: hoe beter er gevaren wordt.
  • Vraag je er een krijg je er 2: caravans (we gaan toch zeker niet bij die oude hap in een caravan liggen…..)
  • De dames hoeven niet onder te doen voor de heren.
  • Gooi je zoon uit het gat van de Salm want anders kom je er zelf niet meer in. “Kuiken doet bijna niet meer onder voor kip”.
  • Hoezo dit worden moeilijke rivieren (en moeten we vroeg gaan slapen)?
  • Dit soort jeugd kan gewoon mee op (nog niet eens) beginners weekenden.
  • Hou de kids in de gaten als het om Bacardi breezers gaat…..