De Lesse herbezocht
(zoals onze Vlaamse buren dat ongetwijfeld vervlaamsd zouden hebben)

Goed onderzoek gaat niet over één nacht ijs. En dat klopt ook want er ligt vandaag helemaal geen ijs. Maar verdraaid koud is het wel. En een stuk droger dan gister!

Vervolgonderzoek dus. Dat begint al met de Belgische defensie die haar torpedo’s test onder het mom van verificatie van het waterdebiet dat de plaatselijke peilschaal ook zo fijn online aangeeft.

Deze activiteit wordt nauwlettend gevold door een Nederlandse vertegenwoordigster van s’lands niet zittende waterstanden-bureau. Die onze huisfotograaf dan ook direct opdracht geeft om e.e.a. op de gevoelige plaat vast te leggen.

ww lesse 20230115 1

Ik zou niet verbaasd zijn als er binnenkort een waterig spionagerelletje in de Nl-B media opduikt…

Afijn, wij van wc-eend laten ons niet gemakkelijk van ons à propos brengen en vervolgen het gister ingezette diepgaande peddel onderzoek op hetzelfde traject. Wel met zo’n 25cm hogere waterstand, die natuurlijk aanleiding is om élk spoelgat (red. klevende golf of walsje) dat deze beek herbergt aan een diepgaand onderzoek te onderwerpen. De nietsvermoedende lezer zou allicht kunnen verwachten dat het bleke zonnetje én het ontbreken van de nodige neerslag, de vindbaarheid van deze gaten aanzienlijk verbeterde. Echter de schone schijn blijkt onderzoeksbedrog; het aantal en de locatie van de gaten is in één nacht aanzienlijk gewijzigd. Daar waar gisteren een liefelijk golfje nog tot spelevaren uitnodigde, dendert nu een wellustige wals naar beneden. En andersom.

Zo worden diverse golfjes/walsjes/gaten onderzocht door de voltallige kajak-bende, waarbij ook de nodige hindernissen verwerkt dan wel omzeilt worden.

ww lesse 20230115 9

Dan wordt in de verte de aandacht getrokken door bovengenoemde vermeende spionne. Zij dartelt een vervalletje af, maakt aanstalten om te keren voor wat extra speeltijd, maar mist het moment suprême en vaart door. (Of dit alles met voorbedachten rade is gepland ter afleidingsmanoeuvre voor haar werkelijke activiteiten zijn, heeft uw onderzoeksteam overigens niet kunnen vaststellen.) Dat moet beter kunnen en vol speelintenties vaart ondergetekende op het vervalletje af om net voor het moment suprême vast dwars te gaan liggen om deze gelegenheid niet te missen.

Geheel onverwacht treft uw wc-eendje onderaan eindelijk een spoelgat van formaat dat uitnodigt, nee sterker nog, dwingt tot diepgaand onderzoek. Na deze wals uitvoerig over de linkerboeg bestudeerd te hebben, waarbij opgemerkt kan worden dat de zelfremmende peddel geen enkel extra nuttig effect noteerde anders dan afdalen tot grote diepte, is de rechterboeg aan de beurt. Deze is aanzienlijk wispelturiger en forceert uw data-hongerige wc-eend tot beëindigen van dit onderzoek.

Goed onderzoek wordt altijd onafhankelijk geverifieerd. Zo ook dit spoelgat en wel door de organiserende rode wc-eend met een wit mutsje.

ww lesse 20230115 2

eide onderzoekers waren te verdiept in hun bezigheden om te kunnen opmerken of er ook nader bewijsmateriaal door omstanders is vastgelegd. Zij worden opgeroepen dit, desnoods anoniem, alsnog kunnen aanleveren en kunnen rekenen op eeuwige dank (tot aan het eerstvolgende vaarweekend).

Bijkomend voordeel van deze waterstand is dat de lunchplek nu geheel per boot bereikbaar is. Ik voorzie in de toekomst de vestiging van een ‘paddle-in’.

ww lesse 20230115 10

De bevoorrading is slechts een kleine logistieke rimpel in dit unieke plan.

Was getekend, uw toegenegen wc-eendje.

 

ww lesse 20230115 3

 

ww lesse 20230115 4

 

ww lesse 20230115 5

 

ww lesse 20230115 6

 

ww lesse 20230115 7

 

ww lesse 20230115 8