Na alle actie op de Spiegelwaal was ik  na een half jaar ineens weer ingevaren. Dus bij het eerste weekend daarna had ik daarom goede zin om minsten weer een dag in de boot te zitten.

De organisatie van het weekend was op zn Bataviers met wisselende deelnemers per dag en aangekondigd lekker eten...

Er kwam al meer dan een paar dagen nat spul uit de lucht vallen, daarom was er keus genoeg om te varen.

Na een vlotte heenreis begon ons avontuur al vlot. We troffen Marcel, Hester en kinderen met hun camper voor de slagboom van de camping, en konden er zo makkelijk achteraan rijden. Daar vonden we eindelijk beide huisjes in het duister bij druiligere regen, en parkeerden beide auto’s er blij naast, met zin in wat komen gaat. Even later merkten we dat het er helde en drassig was, en waarschuwden de volgende Batavieren toch maar afstand te houden. Enfin, na een stukkie gedurfd terreinrijden van de één en wat duw- en trekwerk bij de ander konden we alsnog beginnen aan de mentale voorbereidingen voor de dag erna.

Wat uiteindelijk als eerste keus de Boven-Lesse werd. Daar was ik deze eeuw nog niet geweest, wat dus bijna net zo goed telt als een erst-befahrung. Wij vertrokken als tweede groepje met Anke, John, Wessel, Bram en ik. En hebben een heerlijke dag gehad zonder zwemmers of schade. Sterker nog, ik kwam met een peddel meer thuis.

ww lesse 20180203 1

Al na een half uurtje varen zag ik in een ooghoek in een uitstekende bos takken in de stroming een erg rechte met twee gele streepjes en een breed einde. Toch maar ff checken, en omdat daarvoor nog een molensloot overgestoken moest worden heeft Wessel de waarde van een droogpak nogmaals aangetoond ?. Tnx! Het bleek een lange afvaartpeddel te zijn, waar ik in mijn korte boot niet zo veel mee kon. Omdat ik geen van beide peddels deelbaar wilde maken, en meenemen van een tweede peddel niet handig bleek, heb ik het gevonden exemplaar maar langs de weg gelegd om later op te halen.

Door deze acties liepen we wat achter en moest er weer wat warm gevaren worden, en hebben we even iets vlotter gepeddeld. Niet dat we passages of speelplekken hebben overgeslagen, daarvoor waren we juist naar de Boven-Lesse gegaan.

ww lesse 20180203 1

ww lesse 20180203 1

ww lesse 20180203 1

ww lesse 20180203 1

 

Bij de laatste grote passage zagen we het eerste groepje (Stephan, Bart, Hester, Sanne) nog enthousiast spelen in de golven en hebben ons daar maar bij aangesloten.

ww lesse 20180203 1

ww lesse 20180203 1

Na het varen de peddel opgehaald, en terug naar de huisjes waar alles klaar stond om een heerlijke Indische rijstafel te maken.

Het plan voor de volgende dag was de Our, een zijrivier van de Lesse. Daarvan komt vast ook een verslag met mooie foto’s!

CeesF