Effe denken...... Zaterdagochtend is Marije net niet fashionably late in Lent, doen we een bakkie en vertrekken we rond de klok van 8 uur. Stevige wind zorgt ervoor dat de Luup goede dorst heeft. Onderweg nog n keer een grote boodschap weggebracht en tegen de klok van kwart voor elf staan we aan de instap van de Salm.

Pokkenweer.... maar goed, afbinden en onze kano maatjes verschijnen al snel genoeg. Omkleden, omrijden en het water op. Runtastic geeft aan dat we om 11:37 vertrokken zijn en om 16:07 er weer af kwamen.

Dee tocht begon met het bijna traditionele invaren bij de instap en in twee groepjes langzaam verder. Zelf zat in in het groepje bij Menno, Saskia, Stephan, Pauline en ikzelf.

ww salm 20160130 1

Uitlaat van de waterzuivering, hier hebben ze het nog niet geheel begrepen, deze was slechts visueel, de volgende uitlaat was, zeg maar, "aromatisch"

ww salm 20160130 2

Pauline en Saskia altijd als twee blauwe doppies achteraan

Ergens, vrij in het begin (ik weet niet eens meer waar) waren we een figuur aan het varen waren, moest ik omhoog via het keerwater, en dat lukte me niet.......gvdgvd....... onderwijl komt Pauline bij me.....de een zegt dat ze me aanvoer, Pauline had vast een andere mening......zelf weet ik het niet meer.....

Feit was, of het resultaat zo je wil, dat ik water op mijn achterdek kreeg, nog poogde mijn peddel op de grond te zetten......maar zonder heup was dat allemaal kansloos. Die kortsluiting in mijn hoofd moet ik echt nog aan werken, maar dat komt nog wel......(euuuuuhhhhh......).

ww salm 20160130 3

ww salm 20160130 4

Ach ja, boot hozen, instappen en weer lekker verder. Wel een beetje koud bij de lunch. Na de lunch kwam de molenstuw waar ik heel even een aardige poging heb kunnen doen.

ww salm 20160130 5

De molenstuw, zie je wel dat ik "heupen" heb !

Daarna kwam de druk er meer op te staan, deed ik soms verwoede pogingen golfjes te pakken en die lukte op een gegeven moment meer niet dan wel......

ww salm 20160130 6

Er komt steeds meer druk op het water te staan

Batterijtje heeft wel wat geleden vandaag...... Tot het einde toch wel plezier gehad, maar eerlijk gezegd ook blij dat we er waren.

Kleine uitdaging met de autosleutels van Boy (alle droge kleren in een afgesloten achterbak van een Vito in de stromende regen) dat uiteindelijk door enige warmte van de Luup (het blijft een geweldige auto....) toch weer verholpen werd.......

Snel naar Annemarie, lekker douchen, eten koken, verhalen vertellen.......tussendoor nog ff eten.....en nog meer verhalen. 22:00 gingen de meesten slapen en moesten wij noodgedwongen nog een biertje gaan nemen bij Annemarie. (En kwam Marije heel vervelend met een IPad iedereen tot typen dwingen) erg vervelend hoor.

Waar gaan we morgen naartoe Grote Smurf ? en smurfen natuurlijk...... boven Ambleve !..... Lijkt me een goed plan.....welterusten

Patrick

Vandaag zat ik met Hans, Nienke, Boy en John op het water. Nienke was onze voorvader, die heeft goed gekeken en ons veilig door de sloot gevaren. Ik was ergens wat raars aan het proberen, kwam iets te dicht op een boom, dus opkanten.. ooooh, shit... te ver. Steunen... Oohhh kak hoge steun verkeerd ingezet en auw schouder. Maar even uit m'n boot gestapt, maar had ook meteen m'n spullen aan de kant. Met een geknakt ego verder gevaren. Mooie vaardag verder gehad.

ww salm 20160130 7

In het laatste deel diverse rivierbrede speelplekken, eat your heart out, wat is de Salm dan toch leuk!

ww salm 20160130 9

Marije

Na een hele dag pesten van Boy, had ik toch eindelijk het idee dat hij me te pakken had. Bij het uitdraaien van het keerwater, blijf mijn achterpunt halsstarrig in het keerwater liggen. Ik zag hierin de hand van Boy. Maar ik toen ik me toch weer aan de boom omhoog getrokken had, bleek Boy ondertussen al een heel eind verder te liggen en mijn boot zat nog steeds vast.

Het advies van mijn medegroepgenoten was om de boom los te laten, dat wilde ik wel... Maar iets hield dit tegen, en dit was dus niet Boy. Eindelijk schoot ik los, en moest ik toch echt de boot uit. Gelukkig kon ik hem vasthouden en kroop ik naar de kant. De rest had mijn peddel Gered dus daarna kon ik de mooie tocht vervolgen.

ww salm 20160130 8

Stephan vermaakt zich kostelijk, ook met walsjes gaat het top

Een heerlijke waterstand. Bij de auto aangekomen bleek ik ook nog mijn jas te zijn vergeten, en dit is in de stromende regen geen pretje. Dus ik ben heerlijk in de auto gaan zitten (en toekijken hoe de rest de boten opbond. ) hierna nog lekker ingrediƫnten gehaald voor een nieuw gerecht van John en ondergetekende, met vooral veel knoflook. Vanaf vandaag omgedoopt tot John's knoflookrijst (bedacht in een keerwater op de Salm). Het recept staat hieronder.

Hans

Traject: Salm - van Vielsalm tot houtzagerij
Waterstand: Peilschaal Vielsalm, bij instap 61, stijgend naar 75 bij de uitstap (heerlijke waterstand)

Tip: als de rivier zich splitst halverwege, dan de meest rechtse doorgang nemen, die heeft het minste water, maar is nu geheel vrij (mogelijk 1 boom door beverknaag). De linkse aftakkingen hebben meer bomen en lage bruggetjes (maar weet je wat het is met die beverknaag ...).

Recept John's knoflookrijst (recept voor 10 personen)

  • 1Kg rijst
  • 5 bollen knoflook (dus ongeveer 75 teentjes)
  • 200 gr bieslook
  • 2 bosjes lente-ui
  • 400 gr spekjes
  • 10 verse worsten

Rijst in een pan met water opzetten. Verse worst bakken. Spek uitbakken, de knoflook en lente-uitjes even meebakken. Dan de rijst erin. Vlak voor het serveren de bieslook erdoor, en het kookvocht van de worsten.
eventuele opties: verse worsten kan je vervangen door kippendijen of gehaktballen