Waal 18 juni 2006

Dichtbij is ook lekker

Zondagochtend 18 juni 2006. Het wordt vandaag 27 graden en er zal nauwelijks een windje gaan waaien.

Omdat Dick en ik maar met z’n tweeën zijn is het plan de Wieden (heet en druk) al vrij snel omgegooid naar de Waal (in de buurt en een stuk spannender). Beiden al 2 jaar (of is het 3, Dick?) lid van De Batavier en nog nooit bij Lobith ons land binnengevallen, dat werd dus hoog tijd.

Auto geparkeerd aan de Waalkade en met andere naar Düffelward. Na een korte discussie met de toch vrij forse veerbootkapitein toch maar doorgereden richting Kleefse watersportvereniging en daar ingestapt voor een rustig stukje Alterrijn richting Rijn en Waal.

Bij het uitkomen van het kanaal begint onze Maidentrip op de Waal. We moesten allebei even wennen bij de eerste woelige baren en de stroming, maar al snel hadden we de slag al weer te pakken en ging het hobbelend over de golven van de eerste containerschepen richting Nijmegen. Toen juist na de Pannerdensche kop de ruimte tussen de kribben en de naderende 4-baks duwcombinatie wat erg krapjes leek te gaan worden was het precies tijd voor een boterham en een kop koffie in het zonnetje.

Na de lunch verder. Onderweg nog een paar grote schepen, een paar kleine bootjes, golven en wat golfjes, hier en daar gespetter, een kolkje en een krib en dat alles onder een lekker warm zonnetje. Ondertussen worden ook de strandjes richting Nijmegen voller en voller, redden we in het zicht van de waalbrug nog een voetbal van een gang richting Noordzee en krijgen we als toetje een prachtige surfgolf de verkeerde kant op, jammer, maar we hebben de smaak te pakken.

Patrick