Mini marathon Venlo 2007

Afgelopen zaterdag naar Venlo geweest om de mini marathon te varen op de maas. Er stonden twee mogelijke afstanden op het programma. 2,5 km voor de jeugd en 10 km voor de rest.

Mooi zonnig weer en een licht briesje beloofden een perfecte kano dag. Nadat ik de afvaarboot van Chris had opgehaald ben ik op m’n gemakje naar Venlo gereden. Zo rond half vier begon het daar gezellig druk te worden. Veel deelnemers uit Duitsland en een groot contingent Belgen vanuit Neerpelt. Heel veel snelle mensen dus, maar er waren ook mensen die deelnamen in een poloboot en in een langzame canadees. Een leuke mix van fanatiek snelle mensen en mensen die het vooral gaat om een lekker eind te peddelen. In totaal een zestigtal boten op het water.

De start was een massa start voor het clubhuis van de Viking Venlo. Leuk om daar midden in te zitten. Aan alle kanten boten die zo snel mogelijk naar voren willen komen. En wat zijn die vlakwater mannen snel! De meeste mensen in een afvaartboot waren ook al niet echt langzaam. Ik heb me in de eerste vijf minuten eigelijk al over de kop gevaren en daarna moest ik de tien kilometer nog volmaken. Oef. Uiteindelijk is het me dan toch gelukt om de tien kilometer binnen het uur te volbrengen. Tevreden.

Net na de massa start

Bart