Arrangement Biesbosch oktober 2004

Op 10 oktober was de vlakwatertocht van het zomerarrangement 2004

Bestemming was de Biesbos. Het Haventje "Vissershank" bij Hank. ondergetekende was zelf door een misverstandje de laatste die aankwam (verontschuldiging!) en ik had de sleutels van de trailerkist bij me. Maar nadat ze de sleutels van me hadden afgepakt lagen ook rap na 11:30 met een 15tal boten in het water.

Het was een mooie dag en er stond een straf oostenwindje dat op sommige stukken de nodige energie zou gaan kosten. Als speciale gids hadden we Hans "Shrek" Jooren ingeschakeld die het gebied, was daar ommers opgegroeid, op zijn duimpje kende en nog wel wat fraaie doorsteekjes wist. Hij woont inmiddels echter al 20 jaar in Hilversum....

De arrangementleden kregen aldus een kruipdoor - sluipdoor slootje voorgeschoteld dat nog niet eerder was gepresenteerd. Door laag water en oostenwind was dit slootje maximaal 5 cm diep. Het was een kilometertje lang en kronkelde dwars door de wilgenbossen, fraai ruig typisch Nederlands natuurgebeuren. Of de arrangementsleden (en de vele aangehaakte Batavieren) dit gezien hebben is de vraag. Het werd onverwacht een maximale krachtsinspanning voor velen. Duwend met hun peddel, trekkend aan takken en boomstammetjes en modderend met hun knuisten in het slijk. Wie nu nog lid wil worden van deze club ........

Na een uurtje ploeteren opende het bos zich en kregen we weer wat meer water onder de kiel en spoedig vonden we aan Keesjes Killeke een mooi plekje in het zonnetje om te lunchen. Achter de dijk woei het hard en waren ganzen aan het foerageren alvorens hun trek te aanvaarden.

Hiervandaan terug betekende nog wat stukjes met forse tegenwind en we hebben in iets minder dan 1 1/2 uur het haventje van Vissershank weer bereikt. Om half vijf hadden we weer vaste grond onder de voeten. Een Batavier had het zwaar. De arrangementsleden voeren echter monter en opgewekt de jachthaven binnen. Chapeau!

Ik heb begrepen dat een aantal mensen ondanks het moddertraktaat lid willen worden van onze vereniging. Dat belooft veel goeds.

Cees