Eindelijk tijd om de Veluwerally te gaan varen, wat gemakzuchtig misschien de 50 kilometer, maar oké we gaan wel met een lekker groepje van start. Samen met Jan, Richard, Theo en Jos van start om onderweg wisselend samen te varen.

veluweralley 2014 1

Normaal blijft een groep altijd bij elkaar, maar met zoveel kajakkers om ons heen valt ons groepje al gauw in delen uit elkaar. Jan gaat snel van start, terwijl Theo aan zijn fototoestel is gekleefd en ik mee kachel om de spieren eerst maar eens rustig los te maken.

Een prachtig gezicht al die kajakkers die ons links en rechts passeren om een woud te vormen van bootjes op het water of kan dat niet? In ieder geval aan de staartzijde was het denk ik een leuker uitzicht dan om ingesloten te zijn.

veluweralley 2014 2

Nadat Theo zijn fototoestel had opgeborgen zijn we rustig richting Jos en Richard gevaren, na wat babbelen zijn Theo en ik samen richting Jan gevaren die nu weer in beeld was gekomen.

De eerste controle was voor Jan en mij een teken om eens wat anoraks uit te gooien en rustig een lekker sappig appeltje te gaan eten die de organisatie bij deze controle voor ons had toe bedacht. Theo ging rustig varend door, alleen wij hebben hem pas terug gezien bij de tweede controlepost. Jos en Richard voeren ons inmiddels ook voorbij, zodat wij weer een inhaalslag konden maken.

Jos en Richard wilden bij het pontje in Brummen pauzeren, terwijl ik al een tijdje langs het pontje was gevaren zonder er erg in te hebben dat ze deze bedoelden. Uiteindelijk besloten Jan en ik de 35 kilometer controlepost eerst maar eens te passeren, dan waren we in ieder geval over de helft. Bij deze controlepost met een lekker klinkend bandje, die zich verontschuldigden dat de bassist was gaan voetballen oid, zijn we samen met Theo een mooie pauzeplek gaan zoeken.

veluweralley 2014 3

We waren ondertussen al bij heel wat picknickende kajakkers voorbij gevaren. Even tijd om weer te kijken naar de zeer verschillende kajaks en kano's, het is verbazingwekkend dat er zoveel verschillende modellen (en type kajakkers) zijn. Na een rustige pauze zijn we weer verder gegaan om nog een controle ticket op te halen en ondertussen nog een lekker walsje mee te pakken van een vrachtboot. Hoewel ik lekker aan het peddelen wel nog hard moest bijsturen om niet de kant te hoeven kussen.

veluweralley 2014 4

Bij het eindpunt konden wij heerlijk in het zonnetje onze kleren nog even laten drogen, tot de Bemmelse taxi ons kwam ophalen. Onze medailles opgehaald en volledig weer uitgerust (?) van onze inspanningen kwamen Jos en Richard er ook aan, die onderweg nog een rustige pauze hadden gemaakt en was de ploeg weer compleet.

veluweralley 2014 5

Weer een ervaring rijker en met veel dank aan alle vrijwilligers van de Veluwerally en de thuisploeg die ons op wilde pikken!

Remmelt