Verslag zomeravond varen op de Raam 26 juni 2015

"Wat een leuk initiatief" was de reactie die we van alle kanten kregen toen we ons nieuwe idee van zomeravond varen lanceerden. Leuk dus dat we deze eerste keer gelijk met een gezellig clubje van 9 man op pad gingen. De instapplaats in het park is een prachtige steiger, alleen de (erg mooie en handige) parkeerplaats op de M.Borretweg bleek om 19.00 uur te gaan sluiten. Dus snel de auto's op het pleintje verderop gezet.

Het was nog heerlijk warm toen we het water ingingen, vertrek stroomopwaarts. Simone en Ben vertrekken al, die proberen ons in hun wildwaterboten voor te blijven (en dat lukt ze best een hele tijd). Wim, Jan, René Robbert, Siemen-Jan, Hugo en Moniek volgen. Het eerste stuk gaat nog even tussen de huizen van Grave door, maar al snel komen we in het natuurgebiedje van de Graafse Raam en het Langven. Grote grazers staan ons hier vanaf de kant aan te kijken. Nog een stukje verder moeten we zigzaggen tussen de waterlelies door, tot we bij de stuw bij Tongelaar zijn. Hier kun je overdragen en nog een klein stukje verder varen, maar wij draaien terug in richting Grave. Langzaam zakt het zonnetje en daalt de avondrust over het water. Simone en Wim varen voorop en spotten niet alleen een ijsvogel, maar ook een overzwemmende muis ?!).


Rond half tien legden we weer aan in Grave, waar ons nog een uitdaging wachtte. De beugels van Wim waren namelijk gebroken bij het afladen van de boten, dus moesten nu alle boten mee op twee auto's. Maar het is gelukt. Op een bankje op het pleintje nog even samen een biertje gedronken en toen, heel langzaam met al die boten op het dak, terug naar huis gereden.

 

Hugo