Tweedaagse Pinkstertocht 8 en 9 juni 2014

Deelnemers: Rene, Wim, Simone, Nanda, Stefan en Danielle

1e dag

Op Pinksterzondag 8 juni vertrok een klein maar select gezelschap van 5 personen vanuit het clubhuis via het Maas-Waal kanaal en de Maas naar de Kraaijenbergse Plassen.

vw pinksteren 2014 1

vw pinksteren 2014 2

De weergoden waren ons gunstig gezind en de zonnebrandcrème werd rijkelijk gesmeerd. Na een ontspannende kano tocht kwamen we op de door Stefan gereserveerde camping wat pal aan het water lag.

vw pinksteren 2014 6

Nadat de tenten stonden kwam vanuit de camper van Wim een overvloedige BBQ maaltijd, waarvan door iedereen met smaak gegeten werd.

vw pinksteren 2014 5

vw pinksteren 2014 7

De restanten konden gekoeld weggezet worden en werden de volgende morgen bij het ontbijt genuttigd. De nachtrust werd enigszins verstoord door luidruchtige jongeren die naast ons stonden, maar nadat Daniëlle ze vermanend had toegesproken werd de muziek toch wat zachter gezet.

vw pinksteren 2014 8

De volgende morgen scheen de zon al vriendelijk op onze tenten. Terwijl we zaten te ontbijten voegde Nanda zich bij ons, weggebracht door manlief. Nadat het kampement was opgebroken gingen we te water voor de tweede kanodag.

Simone

2e dag

Eenmaal vertrokken vanaf de camping voerden de route terug vanuit de plassen van Mook en Plasmolen via de Maas over het Maas-Waal kanaal. Weer een bloedhete dag!

Het was erg druk met de waterrecreatie (luxe jachten bekijken altijd leuk).

vw pinksteren 2014 4

Na een stuk varen zochten we een lunchplek in de schaduw. Nanda trakteerden ons op een heerlijk eigen gebakken cake. Je mag ons vaker op deze lekkernij trakteren, smullen!!

vw pinksteren 2014 3

Onderweg veranderde het weer van zonnig naar flinke regenbuien. Gezien de onweersbuien zijn we van het water afgegaan. Velen plezierjachten trokken zich terug naar de havens. Na de opklaringen vervolgden we onze tocht richting het Maas-Waal kanaal met als eindbestemming het clubhuis.

Mooie tocht en zo dicht bij huis! Stefan, bedankt voor de organisatie.

Danielle