Zondag 30 september hebben zes NKSV Batavieren de Oude IJssel bevaren van Doetinchem naar Doesburg. Toen we om 8.30u verzamelden bij het clubhuis was het nog behoorlijk fris maar een uurtje later brak de zon door en werd het een heerlijke, zonnige herfstdag.

We reden met z'n vijven in een Dacia plus kanotrailer de naar de kanostoep bij de voetgangersbrug aan De Bleek in Doetinchem waar Jan al op ons wachtte. Hier lieten we de boten te water en voeren stroomafwaarts onder de brug door, langs het pannekoekenschip. De eerste paar honderd meter voeren we nog langs wat industrie en jachthavens maar daarna zagen we alleen nog maar groen langs de kanten.

vw oudeijssel_20120930_3 

We peddelden op ons gemak langs het riet en de weilanden en deelden de Oude IJssel met Futen, Meerkoeten en Eenden. Afgezien van wat roeiers en een enkel plezierjacht was en geen andere scheepvaart. Met een gemiddelde snelheid van 5,7 km per uur voeren we naar de pauzeplek, net achter de brug bij Laag Keppel. Overigens was niet alleen het dorpje Keppel laag maar ook de brug, Paula en ik in onze Canadees moesten flink bukken om er onderdoor te kunnen. 

 

vw oudeijssel_20120930_2

Na de picnic en sanitaire stop vervolgden we onze tocht naar Doesburg. Wederom door de weilanden, langs de schapen op de dijk en de vissers aan de kant. Onderweg kwamen we clubgenoot Theo nog tegen die op hier eigen gelegenheid een tochtje voer.

Het weer bleef prachtig zonnig alleen stak er ook een stevig briesje op waardoor we soms flink moesten werken om vooruit te komen. Het mocht de pret niet drukken, iedereen was het er over eens dat de Oude IJssel een prachtriviertje is om te bevaren.

 

vw oudeijssel_20120930_1

Bij Doesburg staken we over naar links en meerden af bij de kanostoep voor de sluis. Hier stond, met toestemming van de sluiswachter, ook de auto met de trailer. We laadden de kano's mop en reden naar het clubhuis, waar we rond 16.00u aankwamen. Iets eerder dan gepland, maar met een mooie vaartocht achter de rug. Een aanrader!

 vw oudeijssel_20120930_4

Jack