De tocht over de Linge was al een tijdje terug aangekondigd; een mooi initiatief van de vlakwatergroep om een aantal niet al te moeilijke tochten te organiseren waar ook de wat minder ervaren vaarders bij zouden kunnen aansluiten. De weersvoorspelling was goed en een paar dagen voorafgaand aan de tocht kwamen de aanmeldingen via whatsapp binnendruppelen.

Die zaterdagochtend bleek het inderdaad prachtig weer en waren we om 9 uur op de club om boten uit te zoeken en alles op te laden. Uiteraard de Corona-maatregelen in acht nemend; alles voorzichtig en niet te dicht op elkaar, en toen met z’n 10en in 5 auto’s op weg. Pedro reed direct vanuit huis naar de instapplek te Geldermalsen (parkeerplaats aan de Kostverlorenkade, net voor de Lingebrug). En zo hadden we een mooie groep van 11 man bij elkaar om de tocht te starten: Stefan, Nanda, Richard, Els, Ceciel, Dick, Pedro, Mirke, Hannah, Kay, Marlou.

vw linge 20200620 1

Stefan voorzag ons hier en daar van een stukje tekst en uitleg over de omgeving en historie, zoals over de instapplek aan de “Kostverlorenkade”. Vroeger lag het gebied ingeklemd tussen grote rivieren (zonder al de bruggen die we nu hebben) en moest men dus door middel van bootverkeer bevoorraad worden in levensmiddelen etc. Maar daar ging nog wel eens iets mis (kost verloren..).

 vw linge 20200620 2

vw linge 20200620 3

vw linge 20200620 4

Nog niet iedereen kende elkaar maar er werd volop gekletst en van de natuur genoten. Rondom de Linge was het erg groen, met veel mooie tuintjes langs het water, en we passeerden ook de Appeldijk (ook favoriet onder wandelaars). Met veel privé stukken rondom de Linge zijn er niet heel veel geschikte pauzeerplekken, dus na een uurtje lekker gepeddeld te hebben stopten we bij een groot grasveld voor wat koffie en een boterham.

vw linge 20200620 5

vw linge 20200620 6

Tijd voor wat ontspanning was er ook nog

We vervolgden onze tocht, onder de A2 door, langs Beesd en daarna nog wat kleine dorpjes. Het was aangenaam vaar-weer, met zon en wat bewolking, niet al te warm. Leuk ook om met zo’n diverse groep op pad te gaan, van doorgewinterde vaarders tot nieuwere leden, en van jong tot iets minder jong ;)

 vw linge 20200620 7

Na een tijdje werd gezamenlijk besloten terug te keren, en we waren tegen 16.00 uur weer terug bij de auto’s. In totaal zo’n 23 km gevaren.
Al met al een mooie tocht!

Marlou