Kijk eens over de grens.....

vw kleverland_2012_1

 

Afgelopen zondag 4 maart kwam ik bij de sluis van Wardhausen/Brienen in de Duitse Düffel een hele vloot kano's én een kleine drakenboot tegen op het Spoy kanaal van Kleef naar de Altrhein (ongeveer tegenover Lobith). Kanu-club Kleverland hield haar seizoensopening met een kanotocht vanuit Kleef naar deze sluis en weer terug (ca. 10 km.).

Deze kanovereniging heeft haar clubhuis met stalling aan dit kanaal bij het Kermisdahl aan de zuid-oost kant van Kleef. Eigenlijk pal onder de Zwanenburcht.

 

vw kleverland 2012 3

Daar stond inderdaad al alles klaar voor een ontvangst met Kaffee und Torte. Tafels gedekt, kopjes klaar, gebak ed. uitgestald en de bar in de 'startblokken'.

vw kleverland 2012 2

Met diverse mensen gesproken en kaartjes over en weer uitgewisseld. Een van onze oud-leden, Wilbert van Leeuwen, heeft nog steeds contact met hen en is daar ook nog (ere)lid.

 

vw kleverland_2012_1

Het is een vereniging van met name vlakwatervaarders én in het trotse bezit van twee drakenboten (een kleine en een grote). De vereniging heeft ongeveer 200 leden, waarvan ca. 50 jeugdleden (volgens de website).

vw kleverland_2012_2

Op woensdagavond is hun clubavond: dat komt goed uit! ze trainen tussen 18 en 20 uur, daarna is het clubavond. Dus koffie, fris, biertje....dat kennen wij ook.

Het laatste contact wat er volgens hen is geweest tussen Kleverland en toenmalige Batavier is -volgens hen- in 1994 geweest. Leuk dus om deze contacten weer eens te herstellen en op woensdagavond bij hen op bezoek te gaan ter herkennismaking en om gezamenlijke vaarplannen te smeden.

Graag hoor ik wie hier interesse in heeft, zodat ik met hen een afspraak kan maken. De woensdagavond plannen we dan in overleg.

Meer informatie: www.kck-kleve.de

Hans Platenburg

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.