Barque wedstrijd Marais Poitevin

Batavierenteams op 1e, 2e en 3e plaats in plaatselijke barque-wedstrijd !

Dat de leden van K.V. De Batavier niet stil zitten in hun vakantie is duidelijk. Dat ze nogal eens varend zijn aan te treffen is voor de hand liggend. Echter deze zomer waren een aantal Batavieren en Batakids in het Franse Marais Piotevin. Een moerasgebied met uitmuntende kano-mogelijkheden. Maar ook met aparte plaatselijke gewoonten, zoals Les 3 heures de la barque (de 3 uur van de barque): een wedstrijd om gedurende 3 uur zoveel mogelijk kilometers te maken tussen twee boeien op het Canal du Mignon bij het gehucht Lidon. 

Op 8 augustus gingen we de uitdaging met de plaatselijke bevolking aan met drie teams: 

  1. Girl Power: Vera (Franssen), Merel (van As), Els (Verhoef), Merel (Platenburg) en coach Nina (van As) 
  2. Fat Ducks: Jeroen (Franssen), Walt (van As), Benke (Verhoef) en hulpmotor Nina (van As) 
  3. Batavieren: Martin (van As), Cees (Verhoef), Edwin (Franssen) en Hans (Platenburg) 

Girl Power eiste -na intensieve training- de eerste plaats op in de jeugdcategorie (1,5 uur), terwijl de Fat Ducks de 2e plaats bezetten. 

Het Batavierenteam voer -op verzoek van de camping- in een zware huurbarque. Na een intensieve strijd wisten ze de Lidon-barque en heel wat kanos voor te blijven, maar de aluminium wedstrijd-barque van een plaatselijke discotheek konden ze niet kloppen en ze moesten genoegen nemen met een 3e plaats. 

In Le Courier de lOuest van 9 augustus hierover een artikel met foto van de rommelige start. 

In la Nouvelle Rpublique van 12 augustus een foto van de prijswinnaars. De bekers zullen binnenkort in het clubhuis te bewonderen zijn.

Hans Platenburg