De Boomstam

Deden er al eeuwen geruchten de ronde dat de eerste leden van kanoclub de "de Batavier" per uitgeholde boomstam de Rijn zijn komen afzakken en een eerste nederzetting stichtten aan het Maas-Waal kanaal, deze verhalen werden altijd als alcoholische ba(n)tasien van de hand gewezen.

Afgelopen najaar werd het echter duidelijk dat onze club-voorvaderen absoluut uit de bovenstroomse Rijnlanden moeten zijn gekomen.

Henk en Cevas Bouman zagen, fietsend door de Ooij, hoe nabij Koffiecafe Oortjeshekken een uitgeholde boomstam aan land werd gebracht. De vaarder, Matthias Brunner (alias Dr Eibaum) , bleek een Zwitser te zijn die vanaf Basel met de boomstam de Rijn was afgezakt, bij Lobith de afslag Waal had genomen en nabij Oortjeshekken constateerde dat zijn vakantie erop zat en per trein terug naar Basel moest.

Henk en Cevas mochten wat hem betreft de Boot gerust meenemen, deze was toch te zwaar om als handbagage mee terug te kunnen nemen.

Henk en Cevas hebben daar wel oren naar en na afscheid genomen te hebben van Mathias gaan zij naar huis en Bellen Chris Hgele op. Chris is lid van de Batavier en wil de boomstam maar wat graag voor de club hebben. Eindelijk kunnen ze dan al die ongelovige thomassen bewijzen dat je met een uitgeholde boomstam de Rijn echt af kan zakken.

Die avond varen Cevas en Chris de boomstam vanaf Oortjeshekken naar de Waalbrug. Daar kun je 200 kilo boot direct op een trailer laden, dat was bij Oortjeshekken nooit gelukt.

Voordat ze echter in de boot kunnen stappen moeten ze eerst met verbaal geweld kapers op de kust afschrikken; ook de NKSV heeft lucht gekregen van de boomstam en willen hem confisqueren, de mast, het zeil en het roer hebben ze reeds. Henk, Cevas en Chris weten duidelijk te maken dat wie het eerst komt ook het eerst peddelt en steken uiteindelijk van wal.

Chips, hoe heeft die man dat in z'n eentje gedaan? 'tis maar goed dat er onder Basel geen stuwen meer in de Rijn zitten! "Even" overdragen is er niet bij.

Onder de Waalbrug wordt door een , in allerijl opgetrommeld, batavierenteam de boomstam op de clubtrailer geladen en naar het clubhuis vervoerd.

Het weekeinde daarop kan de Boomstam direct acte de presence geven tijdens de opening van het vaarseizoen.

Henk en Chris in actie

!!! De club is nu eindelijk compleet !!!

Menno