Hoi Batavieren,

Afgelopen weekend ging ik voor de tweede keer op pad met het clubje jonge kajak talentjes. Dit keer reisden we af naar Vinon sur Verdon, een slalombaantje op de prachtige Verdon. Deze baan is met normaal water simpel, met een leuke versnelling bovenin en twee leuke golfjes iets lager op de baan. Met normaal water inderdaad.. Dit weekend pompte er een indrukwekkende 85 kuub per seconde doorheen (middenwater is 36 kuub en het rode lijntje in de riverapp geeft 50 kuub aan). Dit resulteerde in een kolkende bovenste passage en twee dikke walsen waar eerst de golfjes hadden gezeten.

sl vinon sur verdon 201805 1

We kwamen zaterdag rond het middaguur aan met het clubbusje en begonnen aan onze training. Het was voor mij weer even wennen aan mijn slalomboot. De twee weken ervoor was ik met europagaai op pad geweest en had ik dus elke dag in een dikke plastic boot gezeten. Daarnaast hadden we de dag ervoor een waterval gevaren, dus ik had ook nog eens spierpijn.

De training verliep soepeltjes, hoewel ik wel veel kinderen huilend langs de kant heb zien staan en iemand z’n schouder uit de kom heb zien steunen in een van de walsen.. De organisatie heeft nog even getwijfeld om de start lager op de baan te plaatsen, na de meest zuigende wals, maar gelukkig hebben ze dit niet gedaan. Dan zouden ze juist het leukste gedeelte overslaan!

 sl vinon sur verdon 201805 1

Op de wedstrijd dag stond er nog steeds 85 kuub, ondanks meerdere pogingen om de bovenstroomse dammen dicht te laten zetten. Het parcours was pittig, sommigen zeiden dat het meer leek op N2 niveau (een niveautje hoger dan deze wedstrijd). In de bovenste kolkende passage hing een zwanenhals, bij de eerste wals twee oppoortjes en vlak onder de tweede wals een afpoortje op rechts gevolgd door een oppoortje op links. Hierbij moest je dus gebruik maken van de wals om het oppoortje te halen.

sl vinon sur verdon 201805 1

Ik deed weer mee als invité, wat betekende dat ik als eerste en als laatste moest starten. Mijn eerste run ging super lekker. Geen tikkers en een prima tijd, ik was tevreden! Hierna volgde een lange middag schuilen voor de regen en af en toe clubgenootjes kijken en filmen. Helemaal aan het einde van de middag mocht ik de A finale varen. Ik besloot iets meer risico te nemen en iets strakker de poortjes te varen. Helaas, drie tikkers. De tijd van mijn tweede run heb ik niet kunnen zien want we vertrokken meteen zodra ik van het water kwam om files te vermijden. De Fransen hadden een lang weekend en heel Parijs lag aan de Middellandse zee en wilde deze avond weer naar huis. En inderdaad, de reis die normaal 3 uur duurt, duurde nu 7 uur..

sl vinon sur verdon 201805 1

De tijd van mijn A finale staat ook niet online helaas. Maar met de score van mijn eerste run was ik 5e geweest in de A finale van de dames. Een geslaagde wedstrijd dus!!

sl vinon sur verdon 201805 1

 Nienke