Zondag 28 januari stond ik te kijken naar een golf. Dit was niet de befaamde golf aan de Waal. Deze was iets kleiner…  Iets heel veel kleiner. Maximaal één meter breed en eigenlijk niet erg geschikt om te surfen. Gelukkig ook maar, want daarvoor stond ik niet naar een golf te kijken.

Die specifieke zondag kon je namelijk niet alleen freestylen, maar ook een slalomwedstrijd varen. Daarvoor had een leuke groep kanoslalomers, zich verzameld bij de VKC in Waalre. Er waren 13 poortjes boven de molen en 3 daar onder. Daar tussen zat dat golfje.

Nu heb ik persoonlijk wel eens een beetje moeite met dat lieve kleine golfje in Waalre. Daar wou ik bij deze wedstrijd iets aan gaan doen. Leuk plan, behalve dat ik die desbetreffende zondagmorgen, misschien beter in bed had kunnen blijven liggen. Heel erg fit was ik namelijk niet. Echter toen ik me dat besefte, stond ik al in Waalre. Ik had twee opties; A, aan de kant staan kou kleumen of B, instappen, proberen te varen en hopen dat ik zo warm zou blijven. Jullie kunnen vast raden, wat ik heb gedaan ;)

Eerst maar eens invaren. Er was een leuk variatie van op-poortjes en verschillende zwanenhalsjes in het bovenste gedeelte van het parcours. Heerlijk om te oefenen.

Daarna de bak af. Niet denken, gaan! Met een plons koud water in mijn gezicht en een glimlach kom ik de bak af.

Meer tijd om te oefenen krijg ik daarna niet, want de wedstrijd begint. De starts zijn vlot achter elkaar en iedereen lijkt plezier te hebben in z’n run. Zelf probeer ik me vooral te focussen op het bovenste helft van het parcours en laat de rest vooral de rest zijn. Daar heb ik geen puf voor.

sl wintercup vkcwaalre 20180128 1

 

sl wintercup vkcwaalre 20180128 1

 

sl wintercup vkcwaalre 20180128 1

Patrick doet het een stuk beter. In zijn eerste ronde heeft hij nog wat moeite met de bekende frotjes. Echter de ronden daarna, gaan steeds beter en hij behaalt een paar goede tijden.

Alles bij elkaar was het een gezellige, vlotte en straks georganiseerde wedstrijd. Nog één Wintercup te gaan; Ik kijk er al naar uit!

 

Annelie