VKC wedstrijd 10-5-2015

Vandaag hebben wij (Maarten, Marjolein, Annelie en Sanne) meegedaan aan de Holland Cup wedstrijd bij de VKC. Het weekend begon voor Annelie en mij al vroeg. Wij wilden op de zaterdag voor de wedstrijd nog lekker rustig kunnen trainen, dit kon van 10.00- 15.00. Bij de Gennepermolenwedstrijd was het erg druk geweest tijdens het oefenen, dus wij wilden graag voor de massa om 11.00 daar zijn. Eenmaal daar aangekomen is echter alleen de organisatie aanwezig en is er nog niemand op het water. We hebben dus eerst maar in het zonnetje onze tentjes opgezet en rustig omgekleed. Nog steeds waren wij veruit de eersten op het water. Het wedstrijdparcours bleek pittig te zijn. Op het bovenste deel van het parcours bedenken wij enkele creatieve oplossingen om toch de poortjes in de juiste richting te kunnen varen zonder tikkers (= strafpunten).

slalom vkc 2015 8

Dan varen we de Molenstuw af voor het laatste deel van het parcours. De wals na de stuw ziet er van dichtbij toch wel groot uit. Gelukkig zijn inmiddels Maarten en Marjolein op het water en Maarten laat zien hoe we hier de poortjes moeten halen. Het oefenen blijkt hard nodig te zijn, maar aan het einde van de middag kunnen we allemaal alle poortjes halen. De kunst is natuurlijk wel om dit morgen ook nog achter elkaar aan te doen.

slalom vkc 2015 3

’s Avonds staat de BoaterX op het programma. Een spectaculair onderdeel waarbij gestart wordt vanaf een 4 meter hoge schans, waarna er op het parcours 4 vlaggen moeten aangetikt worden voor er naar de finish gesprint mag worden. De kwalificatie is individueel en op tijd. Daarna volgen de knok-out heats met 4 man/ vrouw tegelijkertijd. Van onderen ziet de schans er ontzettend hoog uit, maar met grote creek boten komt iedereen echter soepel naar beneden. Na dit gezien te hebben lijkt mij dit wel een leuke uitdaging voor volgend jaar.

slalom vkc 2015 2

Na een nacht in het tentje staat zondag de slalomwedstrijd op het programma. Het inschrijfgeld hadden we reeds via de site van Maarten betaald, wat een hoop gedoe scheelde.

Maarten besluit na de 1e run om de 2e run over te slaan en bij zijn kanoslalom.nl-stand te blijven. Met de prijsuitreiking blijkt dat hij zijn klasse heeft gewonnen. De 2e run was dus ook niet nodig…

Marjolein, Annelie en ik hebben niet het doel om te winnen, maar om alle poortjes in de juiste volgorde te halen en het liefst natuurlijk zonder stafpunten voor het verkeerd varen/ aantikken van de poortjes.

slalom vkc 2015 5

slalom vkc 2015 4

Het bovenste deel van het parcours is na de training van gisteren geen probleem meer. Dit varen we allemaal netjes. Het echte verschil wordt gemaakt op het tweede deel van het parcours achter de stuw. Annelie raakt in haar 1e run helaas poortje 20, voor ze 19 heeft gevaren. Dit zijn direct 50 strafsecondes in een verder nette run. In haar 2e run wordt haar puntje opnieuw weggezet waardoor ze helaas twee poortjes mist. Marjolein vaart het bovenste deel van het parcours heel netjes en snel en in het onderste deel haalt zij met enkele tikkers alle poortjes. Ikzelf heb mijn doelstelling om zonder strafpunten beneden te komen in de 2e run gehaald, al ging dit soms ten koste van de snelheid. Uiteindelijk was Marjolein 7e van de 11 deelnemende vrouwen en daarmee 2.5 seconden sneller dan ik. De uitslagen zijn te vinden op: //www.tijdteam.nl/air/air027.php?competition=VKC2015

slalom vkc 2015 6

slalom vkc 2015 7

slalom vkc 2015 1

Daarna is het tijd voor onze laatste wedstrijdonderdeel; ploegen. Het zelfde parcours, maar dan in een team van drie. Van te voren hadden we besproken in welke volgorde wij gingen varen en hoe we elkaar bij het traverseren achter de stuw niet zouden hinderen. Op wat kleine foutjes gaat dit zoals gepland en dit werd beloond met een 3e plek (van de 4) en onze eerste kajakmedailles.

slalom vkc 2015 9

 

slalom vkc 2015 10

Mede ten gevolge van het heerlijke weer was het een zeer geslaagd weekend en dat smaakt naar meer. 31 mei is de volgende Holland Cup op het ons welbekende parcours van de HKC in St Oedenrode. Wie heeft zin om dan opnieuw de uitdaging met de poortjes aan te gaan?

Maarten nogmaals bedankt voor de tips en het maken van de foto’s,

Annelie en Sanne