Gydeon en Kasper hebben meegedaan aan de slalomwedstrijd bij de VKC in Waalre. Het is de plek waar ik 15 jaar lang dag in dag uit mijn trainingsrondjes heb gedaan dus voor mij altijd weer leuk om terug te zijn.

slalom vkc 2014 4

Kasper

Kasper en Gydeon zouden voor het eerst echt mee gaan doen aan de wedstrijd, dus we zijn eer op zaterdag naar toe gegaan om te gaan trainen. We hebben het parcours "boven" de stuw minutieus verkend en de te varen lijn uitgestippeld. Toen we dat onder de knie hadden gingen we de stuw af. Het is een verval van ruim 80 cm tussen de raderen van een watermolen door.

slalom vkc 2014 2

De stroom krijgt een flinke snelheid en er zit een klein surfwalsje aan het einde. Onde de stuw hingen nog een stuk of 5 poortjes. Je moest direct rechts het keerwater in voor een op-poortje, dan de stroming over voor een af-poortje op de rand van de stroming, gevolgd door een op-poortje diep in het keerwater. As laatste moest je weer de stroming invaren en in de stroming sterk draaien (zwanenhals techniek) om de laatste twee poortjes te halen en naar de finish te sprinten.

 

Kasper vond het parcours iets te moeilijk. Gydeon heeft wel 20 keer de combinaties geoefend en uiteindelijk hebben we een manier gevonden (met wat hulplussen) waardoor het zou moeten lukken om het hele parcours te varen.

Aan het einde van de dag was de BoaterX, maar dat was alleen voor de echt stoere jongens en meiden, dus daar hebben we naar gekeken. Het is wel ruige als er 3 of 4 kano's tegelijk van de 7 meter hoge schans af donderen.

slalom vkc 2014 1

De volgende ochtend hebben we voor de wedstrijd nog een keer het hele parcours gevaren. Gydeon haalde alle poortjes en Kasper had precies in zijn hoofd welke poortjes hij zou gaan overslaan. Tijdens de wedstrijd bleek dat het echt in een keer achter elkaar varen van 22 poortjes toch best lastig is, kracht, conditie en concentratie gaan op het laatst wat parten spelen. Gydeon en Kasper hebben als veruit de jongste deelnemers van de wedstrijd wel weer heel wat mensen op de kant laten genieten en bovendien veel geleerd.

slalom vkc 2014 3

Gydeon

De uitslagen staan op: //www.tijdteam.nl/air/air027.php?competition=VKC2014, Ook ik heb te veel poortjes geraakt en zelfs een 50 gemaakt door het slecht nekken van een poortje, dus nog geen Batavierse top-prestatuies.

1 juni is de volgende wedstrijd in Sint Oedenrode, dan zijn we weer van de partij!

Beschrijving: kleine persoonlijke foto
Maarten Holdrinet