Trainen op de Waal

Sinds een paar maanden ben ik lid van de Batavier en train mee op woensdagavond met de slalomtraining van Maarten

Net voor de vakantie ben ik een keer meegegaan op maandagavond met Maarten en Bart voor een niet officiële training op de Waal. (eigen risico).Het was schitterend weer. We startten ongeveer bij de haven. Vandaar uit gingen we met zijn zessen naar de overkant.

Ik voer in de dikke Burn van Hans Platenburg en moest zien mee te komen met 5 lichtgewicht slalombootjes.(zie foto’s) We voeren eerst naar een krib aan de overkant waar Maarten en Bart ons lieten zien hoe je pirouettes kan draaien met een slalomboot en een stevige stroom om de krib heen.

 

Het lukte Maarten zelfs zijn paddel onder de boot door te geven terwijl hij rechtop in de stroom stond met zijn kano. Die Burn van mij was niet naar onderen te branden. Daarom noemen ze ze Burns denk. Of is dat omdat ze zo goed branden Hans?

Daarna gingen we richting spoorbrug. Aan de overzijde is daar sinds kort met boeien een breed stuk afgebakend voor de recreatievaarders. Er vaart daar dus geen beroepsvaart. We begonnen vanachter een pijler naar een verder naar het midden, op gelijke hoogte liggende boei.

Het water dat tussen de pijlers door gestuwd wordt heeft een flinke snelheid. Je moest dus stevig aan poten om niet achter de boei uit te komen. Dan er omheen en terug naar de pijler. Vijf keer en dan weer op naar de volgende uitdaging.

Na zo’n vijfentwintig keer allerlei parcourtjes vond Maarten dat we genoeg ons best hadden gedaan en gingen we terug naar de basis. Het was een hele goede conditietraining. Ik ga zeker nog vaker mee.

Peter van der Heijden