Slalomwedstrijd St Oedenrode, juni 2009

Afgelopen zondag werden in St. Oedenrode weer de jaarlijkse slalomwedstrijden van de Hooidonkse Kano Vereniging gehouden. Dit jaar was er weer een grote vertegenwoordiging van de Batavier. Zonder onze grote trainer dit keer, maar Paul en ondergetekend persoontje (Bart) hebben gepoogd om zijn inbreng zo goed als mogelijk te vervangen.

Daarbij kregen we steun van Joyce Dost en de avond van te voren melde Cees V zich ook nog bij het team. Dat we hun steun nodig hadden is wel duidelijk als we vermelden dat we vijf pupillen onder onze hoede kregen. Kyra en Janne hebben in de ochtend nog ontzag voor de glijbaan aan de start van de wedstrijd. Met name Kyra, zij zit vandaag voor het eerst in tijdens een wedstrijd in een slalomboot en vorig jaar heeft zij bij deze glijbaan een onvrijwillig bad genomen. Zij heeft duidelijk geen zin in een herhaling van deze ervaring waarbij dit jaar bovendien de veel nauwere kuip het uitstappen uit de kano bemoeilijkt.

Jaivi, Laurent en Morris hebben gisteren al een paar keer de glijbaan geoefend en hun ontzag is duidelijk minder. Ze gaan er vaak wel iets minder mooi vanaf. Een paar keer krijgen ze het voor elkaar om tot de hals met kano en al ondergedompeld te worden. Gelukkig gaat het erg goed en dat levert af en toe mooie plaatjes op.

Janne gaat met groot gespetter maar wel erg snel op weg naar poortje 1.

Kyra en Janne starten als eerste. Kyra zet een heel mooie gecontroleerde en snelle run neer met weinig tikkers waarmee ze in haar klasse het hoogste treetje van het ereschavot haalt. Janne behaalt een mooie derde plaats in haar categorie. Hulde!

e jongens doen het wel sneller maar iets minder netjes en dus met meer tikkers. Morris is snel genoeg om toch nog de tweede plaats te claimen. Jaivi en Laurent komen niet zo hoog maar zijn wel duidelijk vooruitgegaan in hun techniek

Cees heeft momenten van absenties en vergeet in de eerste run poortje 18. In zijn tweede run heeft hij keurig poortje 18 gevaren maar vaart hij zomaar no 15 voorbij. Op deze manier heeft hij wel een sneller vaartijd dan Janne gerealiseerd, maar helaas geen hogere classering.

Zo hoog was het, en zo diep. Jaivi vergeet hier om een slag te maken op het moment dat hij het water raakt. Resultaat is dat hij tot de hals in het water verdwijnt.

In het tweede blok doen Morris en Jaivi een poging om de C2 over het parcours te sturen. Het grote aantal tikkers is duid erop dat er nog wel enige verbetering mogelijk is. Joyce en ik varen ook maar moeten heel lang wachten op televisie opnamen die het progamma aardig doen uitlopen.

De aansluitende ploegen wedstrijden worden dan ook maar over een manche gevaren.

Kyra krijgt naast haar gouden klompje nog een prijs van de gemeente St. Oedenrode in de categorie ‘bloed, zweet en tranen.’. Dit vanwege haar ogen zo groot als schoteltjes toen zij beide keren van de glijbaan afging.

De oogst van dit weekeinde is weer heel behoorlijk. Acht vaarders en maar liefst zes prijzen:

  • Een eerste plaats; Kyra (fun 16- slalom)
  • Vier tweede plaatsen; Morris (junioren B)
  • Joyce (dames veteranen)
  • Bart (heren veteranen 2)
  • Cees (ploegen C1 gemengd team)
  • Een derde plaats; Janne (dames junioren)

Bart