Slalomwedstrijden Gennepermolen september 2007

Alle batavieren in de prijzen!  

Dit zijn er vier batavieren van start gegaan in de Genneper molen wedstrijd. ze hebben allemaal prijzen gewonnen. Het kan natuurlijk liggen aan het geringe deelnemersaantal, maar toch....

Merel en Janne zaten met nog een jongen in de klasse scholieren fun. Merel heeft twee keurige runs gevaren. Het doorsteken van de stroming bij de glijgoot was geen enkel probleem.

Janne was na een goede eerste run ook weer goed op dreef in de tweede run, maar doordat ze met de peddel achter de houten balken van de stuw bleef hangen miste ze poortje 6 en ging direct door 7. daarna ging ook 8 even fout. Toen ik vanaf de kant riep "opnieuw" deed je de gele combinatie vanaf 6 perfect foutloos opnieuw. Dat had eigenlijk niet gehoeven, maar toonde wel het doorzettingsvermogen van Janne en liet zien dat ze het eigenlijk best goed kon. helaas blijven de 50 strafseconde toch staan.

Merel werd dus eerste en Janne tweede, ze waren dol enthousiast en willen zeker nog vaker een wedstrijdje varen.

Paul en Hugo deden het bij de veteranen fun ook verdienstelijk ze werden respectievelijk 2e en 3e. Zo'n wedstrijdje is altijd grappig om hetgeen je leert op de vijver toe te passen onder iets andere omstandigheden. Dat kleine beetje stroming van de Dommel kan de bevaring van die poortjes toch weer tot een flinke uitdaging maken.

Later op de middag heb ik nog met kasper een rondje gevaren in een duo topo. Hij was erg onder de indruk niet van de stuw, maar hij vond vooral de mensen die op de kant hup hup hup riepen erg spannend. Het was een hele kunst om de duotopo met kasper die zijn peddel steeds dwars hield door de poortjes te sturen.  

De volgende uitdaging is een wedstrijdje in Helmond op zondag 21 oktober. Je kan je nog inschrijven bij mij of op de lijst in de loods tot 1 oktober.

Zouden er weer batavieren in de prijzen vallen op het NK tot 14 jaar?

Groetjes Maarten Holdrinet