Slalomwedstrijd Gennepermolen 2006

Dit weekend zijn in Eindhoven weer de internationale slalomwedstrijden bij de Gennerper Molen gehouden, met succesvolle deelname door de Batavieren.

Na het behalen van het Nederlands Kampioenschap bij het raften, hebben Gezien en Mayke nu ook een bronzen plak weten te veroveren in de C2 klasse. Deze twee hollandse dames streden mee in een veld dat normaal gesproken alleen terrein is van Duitse heren.

Een prima prestatie dus!

Er is ook nog C2-mix gevaren door Mayke en Bart en door Gezien en Arne, hier helaas geen medailles. Zelfs na het protest en het wegstrepen van een 50 seconde penalty, bleven Gezien en Arne op de laatste plaats steken.

In de Fun klasse is Yvon (Holdrinet) tweede geworden. Ze heeft twee keurige runs gevaren en kan zeer tevreden terugkijken op haar eerste wedstrijd.

De meeste batavieren voeren op zaterdag, wat over het algemeen betekent dat dit geen topklasses zijn. Een Batavier startte op zondag in het middagprogramma: Morris van de Wiel deed mee in de klasse scholieren A. Het ging hier zelfs om het NK voor scholieren.

Morris heeft in de eerste run helaas poortje 9 bevaren voor hij door poortje 6,7 en 8 voer, wat hem op 150 strafseconden kwam te staan. De tweede run ging een stuk beter maar door een slordigheidje bij de stuw zwiepte poortje 6 net om het hoofd van Morris, waardoor er weer 50 strafseconde toegevoed werden aan de totaaltijd.

Hier dus geen Titel maar wel een batavier die zich durft te mengen in de strijd. Dat is sowieso al een hele prestatie. Andere batavieren Bart, Floris en ondergetekende voeren onder VKC vlag. De prestatie die zij leverden zijn echter voor een aanzienlijk deel voortgekomen uit de noeste trainingsarbeid op de woensdagavond! Uitslagen op www.gennepermolen.nl

Maarten