Afgelopen zondag was weer de jaarlijkse HKC slalomwedstrijd in St Oedenrode.

Vanwege vele verschillende redenen was het aantal deelnemende Batavieren dit jaar helaas beperkt. Dit weerhield Magdalena en Jean er niet van om voor het eerst met de HKC wedstrijd mee te varen.

slalom hkc 20170521 1

Ter voorbereiding hadden zij afgelopen vrijdag getraind met Maarten. Marije en ik hadden zaterdagmiddag voor de raftwedstrijd getraind. Marije had door al het raften, weinig in de slalomboot getraind. Omdat ik mij ook voor de C1 ingeschreven had, was dit ook hard nodig. Maar na in het begin alle poortjes in de stroming gemist of geraakt te hebben, kreeg ik op een begeven moment wel het idee dat ik controle had over de boot.

Gedurende het weekend was de waterstand snel aan het dalen, dit had met name effect op de 1e golf. Gelukkig was er zondag voor de wedstrijd nog even tijd om uit te proberen hoe je hier met het varen van de poortjes rekening mee moest houden.

Het poortjes boven de golf hingen niet bijzonder moeilijk en in plaats van het gebruikelijke op-poortje direct naast de golf, hing er nu een af-poortje in de golf. Daarna moest er een op-poortje links en vervolgens een scherpe zwanenhalscombinatie midden in de hoofdstroom gevaren worden. Hier bleek zoals verwacht veel tijd verloren of gewonnen te kunnen worden.

slalom hkc 20170521 1

Magdalena mocht in overleg met Maarten, net als bijna alle andere scholieren,  het 1e op-poortje na de golf overslaan. Verder heeft ze netjes en met een grote glimlach het parcours gevaren.

slalom hkc 20170521 1

slalom hkc 20170521 1

Jean moest het in zijn leeftijdscategorie opnemen tegen junioren die al jaren meedoen aan slalom wedstrijden, winnen was dus niet haalbaar. Maar hij heeft het volledige parcours gevaren en veel meer controle gekregen over zijn slalomboot op stromend water.

slalom hkc 20170521 1

slalom hkc 20170521 1

In mijn onderlinge strijd met Marije in de K1 heb ik revanche kunnen nemen op de Genneper Molenwedstrijd waar Marije mij eruit gevaren had. Al hebben we allebei onnodige tikkers gemaakt.

slalom hkc 20170521 1

slalom hkc 20170521 1

Het meest blij was ik met mijn 2e run in de C1. Daarin bereikte ik zonder tikkers de finish. Na de finish bleek dat ik zelfs sneller was dan de twee andere dames in de C1.

slalom hkc 20170521 1

Cees V, nogmaals bedankt voor de tips tijdens de training en het lenen van je boot.

Groetjes Sanne

Link uitslagen: https://results.cloudtimer.nl/2017-holland-cup-hkc.htm (door het klikken op de blauwe knop met het driehoekje naast race kan je de verschillende categorie├źn zien)