Zaterdagochtend, lekker relaxed om 10:30 bootjes op de Luup binden en op ons gemakkie richting Sint-Oedenrode. Tegen de klok van half twaalf daar, baantje even bekeken, omkleden en instappen.

Boven de golf geloven we het voorlopig wel even. Poortje 7-8-9-10 zijn de uitdaging dit weekend...... en later blijkt poortje 18 (S-je) ook nog niet helemaal gemakkelijk..... 7 moet krap naast 8 als je over de golf naar beneden komt. Als je de golf niet goed oversurft pakt het keerwater je voordat je het poortje kan varen.

Poortje 8 gaat wel, al moet de peddel er ook nog goed doorheen eigenlijk...... Wat te doen met poortje 9..... keren op de golf en als dat niet lukt in het poortje achteruit draaien om weer stroomopwaarts te komen liggen voor poortje 10

Ondertussen ook maar eens uitgestapt om wat te drinken en een hapje te eten.

Tegen de klok van tweeen komen de rafts op het water..... Na een tijdje weten we er ook eentje te bemachtigen en onze proefvaart kan beginnen. Toch nog best lastig, maar we zien wel wat er van gaat komen.

Tijdens de raft slalom zijn we qua tijden zeker niet de snelste.....

Tijd voor de afvaart en voor ons tijd om een pizza te scoren en nog een AH bezoekje in te plannen. Pizza wordt op de tribune verorbert en smaakt prima.

Dan komt de raft Fun-sprint. Die is altijd wel leuk. Eens kijken wat ze verzonnen hebben. Winnie en Igor zijn er in ieder geval weer bij. Henri heeft plaats gemaakt voor waxine lichtjes die aangestoken moeten worden.

Het is een leuke race. Eerst drie waxine lichtjes ophalen, de eerste onder de brug aansteken (met een aansteker die het doet.....heeft wel de voorkeur....) Dan Winnie verhangen, de golf over en het tweede waxine lichtje aansteken, Igor ophalen, naar het laatste schot het derde lichtje aansteken en Igor weer terug brengen.

We doen het best goed. We hadden mazzel dat er een team de lichtjes niet aan kreeg omdat de aansteker het niet deed en daarom zijn we derde geworden. Die beker is voor ons ;-)

Boten mochten we in de loods leggen zodat we niet hoefden op te binden. Relaxed weer naar huis en zondag 08:00 weer bij de loods.

Zondagmorgen, iets minder relaxed om 08:00 een C2 op het dak binden en de slalomboot van Bart. Voor negenen zijn we bij de baan. Omkleden en nog snel eventjes de baan op. Net na negenen gaan Marije en Patrick even bij de Ploegleidersbespreking zitten. Geen gekke dingen..... De Batavier staat samen met MKV op telpost 3

slalom hkc 201605 3

Eerst komen Sanne en Bart in de C2 naar beneden. Volgens de officiële uitslag maken ze 6 tikkers, maar hun doel van in de boot bij de finish komen en bij voorkeur zonder 50-ers is gehaald.

slalom hkc 201605 2

In de K1 dames komen Sanne naar beneden met een foutloze run, Marije met slechts één tikker en Nienke met 4 tikkers. Later in de ploegen raakt Nienke er geen enkele...... Voortaan maar eerst ploegen dan ??

ij de K1 heren komt Patrick eerst naar beneden met 3 tikkers in zijn beste manche en Bart met slechts ééntje.

De ploegenvaart bestaat slechts uit een manche. 3 tikkers is toch nog helemaal niet slecht.......

slalom hkc 201605 1

Al met al een heel leuk weekend gehad. Contacten opgedaan (gingen we nou raften op MAVA ??) en volgens mij ook wel wat leuke ideetjes uitgewisseld.

Patrick