Zaterdag 16 september 2017

sl gennepermolen 2017 1

Het is weer september, dus tijd voor een kanoslalomwedstrijd! Dit maal de Gennepermolen in Eindhoven. Nienke en ik gingen eerder heen om te kunnen oefenen voor alle wedstrijden zouden beginnen.

sl gennepermolen 2017 1

Eenmaal rond het middaguur aangekomen, blijkt een andere Batavier een veel vroegere vogel te zijn dan ons. Patrick heeft zijn trainingsrondjes er al op zitten en is zo vriendelijk om met ons een ronde langs het parcours te lopen en de lastige punten toe te lichten. Dit jaar zit er een pittig zwanenhalsje in en moet je uiterst links de bak af, om het eerste poortje te halen.

 sl gennepermolen 2017 1

sl gennepermolen 2017 1

Na het oefenen aan de kant gekomen mag ik bij wijze van uitzondering mijn individuele wedstrijd op zaterdag doen. Enige nadeel: ik ga als allereerste starten…. Mijn eerste ronde verloopt echter soepel en alleen de eerste poort na de bak raak ik vol. Na het teruglopen ben ik ruim op tijd om Patrick te supporten voor zijn individuele ronde en samen met Nienke moedigen we hem aan. Hij doet het super en ook hij maakt maar één tikker in die ronde.

 sl gennepermolen 2017 1

Daarna praten Nienke en ik nog even over het ploegen ’s avonds. Er blijkt een prijs te zijn voor de best verklede ploeg. Daar hebben we niet aan gedacht… Nienke gaat daarom nog snel even op jacht naar een outfit.

 sl gennepermolen 2017 1

In de tussentijd varen Patrick en ik onze tweede ronde en deze verloopt voor ons beiden iets minder soepel dan de eerste. De gevaren tijden waren echter wel beter en uiteindelijk behaalt Patrick daarmee de 5e plaats. Zelf weet ik de uitslag dan nog niet, aangezien mijn tegenstanders allemaal op zondag gaan varen (achteraf 6e van 7).

 sl gennepermolen 2017 1

sl gennepermolen 2017 1

 

sl gennepermolen 2017 1

Terwijl het langzaam donker wordt, komt er nog één Batavier naar Eindhoven toe. Marije vormt het laatste lid van onze damesploeg en gezamenlijk bewonderen we de aanwinsten van Nienke: een stel glinsterende elfenvleugels en heel veel glow-in-the-dark-sticks. Het levert leuke foto’s op en het is een mooi gezicht met al die versierde en verlichte slalomboten op het water. De run verliep iets wat lastig door onder andere die vleugels, maar het was erg leuk om te doen. Uiteindelijk worden we tweede en winnen we zelfs de prijs voor best geklede ploeg!

 sl gennepermolen 2017 1

Annelie