24 en 25 september 2016.

Op een frisse en zonnige zaterdagochtend vertrokken Sanne en ik naar Eindhoven voor de Genneper Molenwedstrijd. Rond 11.00 aangekomen blijkt er al een gezellige bedrijvigheid te zijn en heeft Patrick zijn eerste trainingsrondje al gehad in zijn poloboot. Wij besluiten het parcours eerst nog even met de benenwagen te verkennen. Er hangen enkele leuke combinaties, waaronder een mooie Merano.

slalom gennepermolen 2016 7

We stappen in om te gaan oefenen. De poortjes bij de glijgoot, de Merano verderop in het parcours en het laatste af-poortje net naast de uitlaat van de molen worden meerdere malen geoefend tot we er vertrouwen in hebben dit parcours foutloos te kunnen afleggen. Na de lunch gaat vooral Sanne dapper verder met oefenen, alleen dan in haar C1. Voor tweeën moeten we er uit. Het eerste deel van de wedstrijd gaat beginnen.

slalom gennepermolen 2016 3

slalom gennepermolen 2016 8

Dat betekende meteen volle bak voor Patrick. Hij deed namelijk mee aan zowel de Heren Veteranen 2 als de poloklasse. Dit blijkt best pittig te zijn, maar het gaat hem goed af. Zijn snelste tijd is 164,65 met maar 2 strafpunten. Daarmee wordt hij vijfde van de zes. Een poloboot gaat toch wat moeizamer door de poortjes heen, maar Patrick weet toch 171.51 te noteren met 2 strafpunten. Dat leverde hem wel mooi een zilveren medaille op!

slalom gennepermolen 2016 10

slalom gennepermolen 2016 9

Marije komt later in de middag de groep versterken. Als Batavieren dames doen we daarna mee aan de ploegenwedstrijd. We starten als eerste en proberen in het donker zo snel mogelijk onze weg te vinden. In 191.15 komen we gezamenlijk over de finish met twee strafpunten. Hiermee laten we twee ploegen achter ons en worden we uiteindelijk tweede.

De volgende ochtend staan de B4 dames vroeg op. Tussen 8.00 en 10.00 is er namelijk nog de mogelijkheid om te trainen en die grijpen we graag aan. Net iets na achten liggen we met z’n drieën op het water en hebben we de baan voor ons zelf. Rond 8.30 komt de jongste batavier meedoen met de training. Magdelena werd door Marije over het parcours begeleid en kende na een paar rondjes het parcours erg goed.

 

slalom gennepermolen 2016 5

slalom gennepermolen 2016 6

 

Om 11.00 moesten de meeste batavieren zich melden bij telpost één. Marije en ik hebben het ons daar comfortabel gemaakt en gezien hoe de meeste vaarders van het ochtendprogramma foutloos langs onze poortjes kwamen. Zo ook Sanne. Uitgeput kwam ze na de rondes bij ons zitten en zei ze iets over verzuring en gebrek aan conditie in een C1. Het maakte niet uit, want haar doel was gehaald: een foutloze ronde in de C1.

slalom gennepermolen 2016 4

 

slalom gennepermolen 2016 16

De middag stond in het teken van de K1. Patrick was zo vriendelijk om de telpost te bemannen, terwijl alle dames in de boot stapten. Magdelena was de eerste batavier, die aan de start mocht komen. Aangemoedigd door haar ouders en de andere batavieren, voer ze twee hele goede races. Één poortje werd bewust overgeslagen, maar voor de rest had ze een keurige race en een goede tijd. Ze werd vierde van de vijf.

slalom gennepermolen 2016 2

In de dames senioren klasse probeerden Marije en Sanne elkaar af te troeven. Marije was echter vandaag de snelste en werd 5e.

slalom gennepermolen 2016 1

slalom gennepermolen 2016 11

slalom gennepermolen 2016 12

Sanne werd 6e, maar haalde wel een ander doel; ze deed het parcours foutloos. Zelf had ik niet het streven een snelle tijd te varen, maar in mijn eerste ronde deed ik wel een poging. Dat leverde 6 stafpunten op [waaronder meteen het eerste poortje :( ] en niet de meest snelle tijd. Gelukkig was er een tweede ronde en heb ik als nog mijn doel gehaald!

slalom gennepermolen 2016 13

slalom gennepermolen 2016 14

Iedereen bedankt voor het gezellige weekend!
Volgend jaar weer?

Annelie