Slalom Training Hohen Limburg, 13 december 2008

We gaan met zijn zessen in de auto van Paul (Maarten, Paul, Janne, Morris, Jaivi en ondergetekende). We zijn Nijmegen nog niet uit of Maarten haalt een stapel theorieboeken uit de tas over Topsport. Serieus als hij is begint hij het een en ander uit te leggen over de verschillen tussen Anaëroob a-lactisch, Anaëroob lactisch, Aëroob.........

We zijn hem al snel kwijt, en kijken maar naar buiten....... goed bedoeld Maarten, maar het is nog vroeg.

Morris heeft wel één van de boeken aangepakt en doorgebladerd, maar volgens mij voelde hij zich verplicht om dat te doen, geen idee of Maarten hem al kan overhoren over deze lesstof.

Aangekomen in Hagen blijkt dat er 2 Duitse slalomteams aan het varen zijn. Maarten gaat even kennismaken met de trainers en zorgt ervoor dat wij straks ook de ruimte krijgen om te trainen. Maarten gaat echter niet mee het water op, maar zal ons vanaf de kant toeschreeuwen (zoals alle Duitse Trainers).

Het gras ziet wit van de vorst, maar Morris gaat gewoon met blote benen in de boot.

Paul, Janne, Morris en Jaivi gaan als eerste groep het water op, ik mag eerst filmen en foto’s maken en daarna met Joost, Tom en Kira gaan varen.

Herr Holdrinet, onze Duitse trainer, zit niet in een boot maar geeft instructies vanaf de kant ...

Lekker invaren.....

Als snel blijkt dat Herr Holdrinet niet uit Duits hout gesneden is, even vriendelijk als altijd geeft hij o.a. de volgende aanwijzingen:

“het is wel leuk om hier te beginnen, maar laten we eerst even rustig invaren, zodat we niet gelijk helemaal nat worden in het gezicht....”

Als ik hem vraag om eens wat meer als een Duitse trainer te schreeuwen naar de vaarders dan doet hij een serieuze poging, die helaas al snel gevolgd wordt door; “dat was niet voor jou bedoeld hoor Janne, alleen maar voor de camera”......Jammer dat ook die opmerking op film staat ;-)

Morris sluit af met een zwempartijtje omdat zijn peddel onderwater vast zat......... KOUD!!!!! Gelukkig kan de 1 e groep nog even gebruik maken van de warme douches.

 

 

Na zo’n 1,5 –2 uur komen Joost, Tom en Kira en kunnen wij ons gaan klaarmaken om te varen. Ondanks de vele maanden zonder stromend water gaat het varen best lekker, een steun hier en daar, maar goed.

Kira blijkt behoorlijk last te hebben van een schouderblessure en kan daardoor niet continue varen. Jammer, maar het is natuurlijk niet verstandig om zo’n blessure extra onder druk te zetten.

Het keerwater links achter het eilandje uitvaren en achter het eilandje te komen lukt bij mij een aantal keren niet direct. Dan wordt heel duidelijk dat Joost, Tom en Kira duidelijk meer ervaring hebben, bij hun gaat het toch allemaal een stuk gemakkelijker. Ik weet het, ik moet gewoon meer vaarmeters op stromend water varen.....

Tegen het einde van de training ga ik op het bovenste gedeelte om, vlak voor de 1 e grote rots aan de linkerkant. Ik krijg een kopstootje van een blok onderwater, mijn peddel ligt tussen boot en bodem, krijg die niet boven water en het feest is weer compleet. Te weinig rust en voor ik er erg in heb ben ik uitgestapt. Balen...... Morris en Jaivi vinden het leuk om een reddingslijn te werpen, maar het is niet echt nodig, ik ben in ondiep water, dus ook zo op de kant. Snel terug in de boot, want ik wil het laatste deel van de training niet missen. Helaas ga ik na een tijdje weer om, wederom met de peddel dwars onder de boot. Ik probeer uit alle macht de peddel boven water te krijgen, maar het lukt maar niet, sh#t, weer uit de boot....

De boot is niet te houden en ik heb geen zin om zwemmend het 2 e verval af te gaan, dus ik laat de boot gaan. Gelukkig gaan Joost en Tom snel achter mijn boot aan, tegen het einde van de baan is die geborgen en is het ook tijd voor het omkleden en inpakken. Helaas geen warme douches voor ons, maar goed.

Ondanks de 2 zwempartijen heb ik een fijne training gehad, veel geleerd, een stuk zekerder in de boot vergeleken met het begin van het jaar. Maar we zouden zo’n baan als Hohen Limburg voor het mooie bij Nijmegen moeten hebben zodat we daar iedere woensdagavond zouden kunnen trainen.

Maarten nogmaals bedankt voor alle aanmoedigingen en instructies, ik was blij dat ik mee was. En natuurlijk ook een welgemeende dank aan de bergers die mij niet aan mijn lot overgelaten hebben.

Groeten,

Johan

Ps. Helaas geen foto waar Joost opstaat en geen foto’s van de zwempartijen