Zwetplassers Open 2014 Kanopolotoernooi -> 30-31 augustus

Zaterdagochtend, verschrikkelijk vroeg zijn we vertrokken met een VW camperbus en een volgeladen Lupootje met 4 boten op het dak. Na een kleine omweg vanwege een wegafsluiting waren we bijtijds op het kampeerterrein alwaar we ons kampement meteen hebben opgebouwd in de vorm van de camperbus en een grote tent met voorluifel waar we allemaal in konden.

ZPOpen Foto1

Het was snel genoeg 09:30 en we wilden goed opgewarmd aan onze eerste wedstrijd beginnen tegen onze vrienden van Michiel de Ruyter E. De wedstrijd ging helaas verloren, maar de stand was alleszins acceptabel afgezet tegen onze eerste wedstrijd tegen deze gasten in Venlo, welke eindigde in een stand van 20-0

Daarna waren onze buren aan de beurt. De wedstrijd ging vrij gelijk op maar uiteindelijk trokken de Venlonaren toch aan het langste eind. Mooie pot gespeeld. Aan beide zijden van het doel werden fouten gemaakt door de wedstrijdleiding, niet meer over zeuren, doorspelen.

Dan de Hydronauten. Dit was onze eerste wedstrijd die we in ons voordeel konden beslissen. We komen steeds beter in ons spel. Natuurlijk zijn er altijd punten die aandacht nodig hebben maar voor mezelf merk ik dat we steeds beter de rust kunnen bewaren en daardoor meer overzicht krijgen. Het aanspelen zal altijd een punt van aandacht blijven, maar ook hier merken we dat het "in de handen gooien" en de "oefening van 30" zijn vruchten begint af te werpen. Rijnland B.......altijd lastig Rijnland, maar ik heb daar toch een paar mooie ballen uit het doel weten te houden. Als die gasten van Rijnland daar een compliment over maken denk ik dat we het goed gedaan hebben. Uiteindelijk stonden we 5e in onze poule, samen met Viking Venlo C, maar deze hadden een beter doelsaldo

Dan hebben we onze laatste wedstrijd voor de zaterdag gespeeld en komen voldaan om 16:00 van het water. Lekker omkleden, warme kleding aan en wachten op de BBQ die na zessen het vlees warm heeft.

Gezamenlijk zitten we aan de tafel waar een of andere wedstrijd tussen Terence en Conrado ontstaat. Het ging erom wie het meeste vlees meenam zonder het kaartje af te laten scheuren ? Wie er gewonnen heeft weet ik niet. Daarna een circus truukje op het gras nog wat uitgeprobeerd door een bal achter de rug langs te gooien.....

ZPOpen Foto2

Na een paar flesjes bier lagen we om 21:30 (jaja, geen tikfout) allemaal in de slaapzak......nog een Suske en Wiske stripboekje lezen en uiteindelijk allemaal op een oor.

Zondagochtend 06:45 ging de wekker, kwam er uit de camperbus een heerlijk bakje koffie van Moniek die we samen deelden en lagen we om 7.30 als eerste op het prachtig vlakke water met een ochtendzonnetje erop. De wind was gaan liggen, het zonnetje kwam er lekker door, het was een mooi begin van de dag. Nadat we lekker opgewarmd waren kregen we onze overburen, Odysseus Jeugd, als tegenstander. De wedstrijd ging mooi gelijk op en werd uiteindelijk een 3-3 gelijkspel. We bleven 5e in onze poule en zouden Viking Venlo Jeugd als tegenstander krijgen. Nadat we uitgestapt waren moest er eerst nog een wedstrijd gefloten worden. Daarna had Moniek een heerlijke partij pannekoeken voor ons klaargemaakt. Lekker hoor.

ZPOpen Foto3

Ondertussen werd er besloten dat Terence niet zou meevaren en coachen vanaf de kant. Lard, die tijdens het komende NK weekend zou gaan keepen ging op doel. We hebben niet heel hard hoeven varen en hebben aan ons spel kunnen werken. Leuke pot gevaren en ook gewonnen. Als laatste kregen we Michiel de Ruyter Jeugd als tegenstander. De wind was weer flink op komen zetten en fatsoenlijk onder het doel blijven liggen was niet gemakkelijk. Uiteindelijk deze wedstrijd toch met 0 – 1 in ons voordeel weten te beslissen. We zijn uiteindelijk 9e van de 12 geworden.

Ik zelf zou alvast met Conrado beginnen met het opruimen van de tent terwijl de anderen nog een wedstrijd gingen fluiten en jureren. Nadat ook deze klus geklaard was stond de Luup al klaar met 4 boten op het dak en wederom hartstikke vol. De camperbus werd ook volgeladen, terwijl we nog even een paar doelen bekeken, welke dit toernooi gebruikt zijn, om inspiratie op te doen voor andere eigen doelen.

Uiteindelijk konden we vertrekken naar Arjan Bloem om daar nog wat bestellingen van leden aan te schaffen en zelf nog wat inkopen te doen. Diegene die stelde niets nodig te hebben bij Bloem was uiteindelijk de gast waar we het langst op hebben moeten wachten.....

Op naar huis. Rond de klok van 18:00 waren we aan het clubhuis en hadden we alles alweer aan de kant. Rond 19:00 had ik de tent alweer opgeblazen onder de carport staan om te drogen voor een weekje aan het Gardameer.

ZPOpen Foto4

Mooi weekend gehad en maandagochtend weer een gezonde spierpijn.

We mogen spreken van een geslaagd weekend ondanks de regenbuien die af en toe echt wel flink aanwezig waren....... Het was voor ons allemaal weer een leerzaam weekend waar we absoluut weer meters hebben gemaakt als team. Aandachtspunten zullen er altijd blijven, maar dat is alleen maar goed.

Dankjulliewel allemaal.

Patrick

Ons Scorebord:

Zaterdag

De Batavier Michiel de Ruyter E verloren

De Batavier Viking Venlo C 2 - 3

De Batavier Hydronauten B gewonnen

De Batavier Rijnland B verloren

Zondag

De Batavier Odysseus Jeugd 3 - 3

Viking Venlo Jeugd De Batavier 1 - 5

Michiel de Ruyter F De Batavier 0 – 1