In het weekend van 17 – 18 mei hebben we met ons B-team deelgenomen aan het Venlo Haventoernooi. De weergoden waren ons gelukkig beter gezind dan een week eerder met het A-team. We hadden een lekker zonnetje.
Zaterdagochtend verzamelden we rond de klok van 08:15 om onze spullen in te laden. Aanvankelijk leek het een uitdaging alles in twee kleine auto's te krijgen maar Bram, die alleen de zaterdag mee zou spelen, kon ook nog spullen meenemen. Volgeladen begonnen we onze reis naar Venlo.
Aangekomen in de haven hebben we onze spullen uitgepakt. Om 10:30 hadden we onze eerste wedstrijd. Ik heb helaas de uitslagen niet bijgehouden en ook nog niet teruggevonden op de website. Feit is dat we alles verloren hebben, maar dat maakte allemaal niet uit. Voor mezelf sprekende heb ik echt genoten.

Foto1

Mijn eerste ervaring met op mn dak gaan heb ik weten te pareren door rustig te blijven, handjes boven water te houden, op de bodem van mn boot te kloppen en met een puntje weer rechtop te komen........ De leukste ervaring vond ik nog wel tegen de jeugd van Viking Venlo te spelen. Daar zaten echt een paar jonkies bij die echt hard hun best deden. GE-WEL-DIG !! Ook hiervan hebben we verloren maar dat deed lang niet zoveel pijn als het jeugdteam van MdR.... Die moesten van hun coach "killen" en doelpunten blijven maken... erg jammer voor het plezier, van onze kant dan. Om 17:30 hadden we onze laatste wedstrijd.

Foto2

Ergens overdag hadden we onze kamp al op de kampeerplaats opgezet. Sanne had elders nog verplichtingen en zou later die avond terug komen. Lida had een feestje van haar basgitarist leraar en zou zondagochtend weer van de partij zijn. Een tweetal ritjes en we hadden alles op het kampeerterrein.

Foto3

Bram was alvast begonnen aan de beroemde pasta met rode saus. Mila heeft in de saus staan roeren. Ondertussen begon er een soort van stoelendans te ontstaan.

Foto4

Niet in de traditionele vorm moet ik zeggen. Met het eten was die dans even stopgezet om daarna gewoon weer verder te gaan. Mila heeft de waterkant van de Maas erg dichtbij bekeken, geholpen door Bram en Terence.

Foto5

Sanne is ergens na het eten terug gekomen en ik geloof tegen tienen kwamen Lard en Moniek ons ook vergezellen. We hebben nog even naar het kanopoloveld gekeken van de Viking. Op een drijvend steigertje moesten nog wat balanceeroefeningen geprobeerd worden, gelukkig is er niemand nat geworden. Tegen twaalven lag iedereen wel in zijn of haar tentje.
In de ochtend moesten Terence, Sanne, Mila en Conrado al om 08:00 een wedstrijd fluiten en jureren. Deze gingen dan ook al vroeg van het kampeerterrein. Patrick heeft nog wat opgeruimd en gezorgd dat de materialen en boten naar de haven kwamen. Het was weer heerlijk weer.

Foto6

We kwamen onze vrienden van MdR helaas weer tegen en die vonden het nodig ons met 20-0 in te maken.....Helaas ging mijn puntjesrol daarin niet goed, moest ik uitstappen en derhalve ook schrijven......

Foto7

De partij later tegen Viking Venlo Jeugd was er voor mij eentje om te herinneren. Tuurlijk, we verloren.... Maar het moment dat de Viking in de aanval wacht op een van de jongelingen om te kunnen scoren... PRICELESS. Het was zijn tweede doelpunt in het toernooi. En zo hoort het, geweldig !!

Foto9

Ik weet niet meer hoe de volgorde precies is geweest. Mila en ik hebben ergens het kamp afgebroken. Terence was met een vriend even onderweg, Lard en Moniek waren met Lida al vertrokken en Sanne mocht met Groningen een partij meespelen. Allemaal geen probleem. Teruggekomen in de haven hebben we de boten opgebonden, spullen ingeladen en zijn Mila en ik naar de loods vertrokken. Daar zaten Lard en Moniek nog heerlijk van het zonnetje te genieten. Ik heb Mila nog naar huis gebracht, een nog kleine boodschap gedaan. Thuis gekomen was ik afgebrand. Wat niet perse hoefde heb ik ook echt niet meer gedaan. Ik hoop dat het volgende toernooi net zo gezellig zal zijn. Ik kan niet voor de anderen spreken, maar wat heb ik genoten zeg.
Patrick
Hieronder nog enkele sfeer impressies ;-)

Foto10

Toch best lastig een broodje Knak eten Terence ?

Foto11