Het eerste weekend van oktober sluiten we traditioneel het poloseizoen af in Leeuwarden.
Met een paar welkome gasten hebben we precies genoeg mensen om met twee teams een weekendje door de modder te lopen en wedstrijden te varen!

teamoverleg

Op vrijdag trekken we naar het noorden, onze chefkok en toegewijde hulp zetten hun caravan en keuken vast op op het terrein. Een andere groep zoekt de warme woonkamer van Ineke’s ouders op en bereidt zich daar met een drankje voor op een leuk weekend! :D

teamoverleg

Andere teams kijken verlekkerd naar onze catering

teamoverleg

Bij Ineke's ouders

Zaterdagochtend is het als eerste de beurt aan het team in de 2e klasse, die zijn tegen alle verwachtingen in meteen goed op dreef en slepen meteen even 3 punten binnen met een winst op de Bende van Ellende! Ook de rest van de dag varen ze netjes door, de tweede wedstrijd komt niet helemaal uit de verf zoals ze willen, maar in de derde wedstrijd spelen ze met een paar spannende acties gelijk tegen GKV.

teamoverleg

Het team in de derde klasse moet ’s ochtends nog even aan elkaar wennen/op gang komen/wakker worden/ontnuchteren maar in de loop van de dag gaat dat steeds beter! Zou het komen door het lekkere eten? De tweede wedstrijd wordt een gelijkspel en de derde winnen we!

teamoverleg

Het toernooi is heel relaxed ingedeeld en de laatste wedstrijden van de dag zijn rond 15.00 afgelopen. Ideaal om even lekker weer warm aan te kleden, nog een soepje te eten, een drankje te doen en uitgebreid te discussieren over welke Chinese gerechten er voor de avond besteld moeten worden.

Ondertussen komt Lucas’ trein uit Nijmegen aan, frisse versterking voor de zondag!

Na een lekkere Chinese maaltijd, spelletjes waarbij ons geheugen het minder doet naarmate er meer gedronken wordt en de kaarten zich tegen Lucas gekeerd lijken te hebben is het tijd voor schoonheidsslaapjes zodat we de volgende ochtend weer kunnen shinen!

Het is zondags wel iets frisser dan de zaterdag, nog meer motivatie om extra hard te varen in de wedstrijden. Waar we normaal vaak het bokje zijn en de eerste wedstrijd al opgewarmd klaar moeten liggen, kunnen vandaag beide teams rustiger aan doen, om 11.30 en 12.00 hoeft er pas gespeeld te worden. In de derde klasse wordt er eerst gewonnen van de debutanten van de thuisclub. In de strijd om de 5e/6e plek van de in totaal 9 teams in de derde klasse, komen we iets minder uit de verf. Maar ook een 6e plaats zijn we blij mee, we hebben immers een lekker toernooi gevaren!

teamoverleg

Het tweede klasse team probeert verschillende formaties uit met een grote varieteit aan gastspelers, helaas is dit net niet genoeg om een podium plaats te veroveren.

teamoverleg
Maar niet getreurd, want we hebben natuurlijk nog onze Sam, die het liefst tijdens een toernooi non-stop op het water ligt. Dus die had geregeld met twee teams mee te spelen, waarbij het andere team wel in de prijzen viel!
Een toepasselijke prijs in de vorm van een laars (handig voor de modder) werd in de wacht gesleept!

teamoverleg

Sam zat zo veel in de boot, dat we hem moesten voeren

teamoverleg

Sam wel op het podium

Nu is het tijd voor de winter, een pauze in de toernooien, maar natuurlijk blijven wij trainen. Op de vijver, in het zwembad en zaaltrainingen (sommigen pakken er zelfs nog wat training op wildwater in Duitsland en de Ardennen bij!)

Ik heb nu al weer zin in het volgende seizoen!

Ineke