Traditioneel wordt het poloseizoen afgesloten met Pylkwier, een toernooi bij de Hydronauten in Leeuwarden. Dit is de 3de keer dat wij hier meedoen, maar de eerste keer dat het zo nat, winderig en modderig is. Gelukkig werd het slechte weer gecompenseerd door de gezelligheid van 2 Batavier teams!

Het begon allemaal op vrijdagavond. We kwamen na een twee uur lange reis om 10 uur aan. Het grootste deel van de 28 deelnemende teams was al aanwezig, maar gelukkig was er helemaal achteraan het terrein nog een stukje blubber over voor ons tentenkamp. Na de tenten opgezet te hebben bleek er nog een paaltje het pad, waar de auto's langs moesten, te blokkeren. Samen hebben we de tenten opgezet in dit blubberparadijs en nadat we wat gedronken, gesnackt en (vooral) gelachen hadden, was het tandenpoets- en slaapzaktijd.

polo pylkwier 2017 1
Het hart van ons prachtige tentenkamp

Zaterdagochtend, na een ietwat rumoerige nacht-'rust' werden de meesten gewekt door de eerste regendruppels die de rest van de dag voor een constante nieuwe aanvoer aan de blubberpoel zouden zorgen, of.....door de geur van heerlijke eitjes met spek bereid door Hein. Toppertje! Dat maakte ons wat warm, wat wel nodig bleek voor de rest van de dag...

polo pylkwier 2017 1
Gelukkig hadden we ook zo nu en dan nog wat thee om op te warmen

Overigens zou je verwachten dat in zo'n verhaal als dit ook iets zou vertellen over onze sportieve prestaties. Welnee! Laten we zeggen dat we veel geleerd hebben :D Zoals schreeuwen tegen de scheids resulteert in vrolijk gekleurde groene kaarten, slakken en muizen houden ook van kano's en als mensen omgeduwd worden gaan ze harder varen. En als je tegen iemand vaart die twee koppen groter is, met schouders dubbel zo breed, dan kan je daar prima tegen zeggen dat ie zich zelf ook wel wat minder kan aanstellen. Daarna was het tijd om te beslissen of we in het blubberparadijs zouden blijven of naar een Friese kop-hals-rompboerderij met een zondagkamer inclusief achtbaanstoel zouden gaan.

polo pylkwier 2017 1
Toch een klein bewijs dat we óók nog wat sportiefs gedaan hebben!

Die keuze was snel gemaakt.......Lekker Chinees gehaald bij Happy Family en in de warme boerderij in Wommels gegeten. En natuurlijk de verdiende biertjes erbij. Het is nu, terwijl we dit stuk om en om samen schrijven, 21.42u en Elke is de laatste persoon in de groep waar net de koude rillingen weggetrokken zijn.

polo pylkwier 2017 1
Warm en droog eten, nooit gedacht dat we daar zo blij mee zouden zijn

polo pylkwier 2017 1
Met als toetje de ultieme voorbereiding op de volgende vaardag

Niet verkeerd om zo eens te gaan slapen in een echt bed, na een polonaise-du-massage, een buikdans van Sam, de sokken-neurotiek én -romantiek van Eva, en de avonturen van Koen en Roos in de achtbaanstoel. Uiteraard gaat dit verhaal gepaard met een goede fotoreportage van het weekend.
Voor wie meer avonturen van Batapolo-on-tour wil, volg ons kanaal op deze site!

polo pylkwier 2017 1