Kanopolotoernooi Amsterdam Open 2018

Na een 1,5 uur durende reis kwamen we vrijdagavond in Uithoorn aan voor het Amsterdam open kanopolo toernooi. Er deden dit jaar 55 teams uit 9 verschillende landen mee (Japan, Taiwan, Duitsland, Finland, Denenmarken, Engeland, België, Frankrijk en Nederland).

polo amsterdam open 2018 1

 

Na het opzetten van onze tenten en een biertje gingen we op tijd naar bed om de volgende ochtend om half 10 te spelen tegen een team uit Taiwan. Tijdens het invaren voor deze wedstrijd ging Roos helaas stuk. Ondanks dat hebben we deze wedstrijd gewonnen we met 7-1 en zat Roos aan de kant om te coachen. De twee wedstrijden daarna wonnen we ook ruim.

polo amsterdam open 2018 1

Voor de vierde wedstrijd van zaterdag kwamen Inge (van Levitas) en Eva erbij en ging Elke weg. Deze wedstrijd tegen UKC (gelukkig met een wissel) was wel spannend maar deze hebben we uiteidelijk ook met 4-2 gewonnen. De laatste wedstrijd speelde we tegen de nummer 1 [WSV Osnabrück Jugend]. We waren allemaal een beetje op, dus deze wedstrijd hebben we helaas met 7-1 verloren. 's Avonds hebben we pizza besteld en (uiteraard) een biertje gedronken en wat bijgekletst.

polo amsterdam open 2018 1

De volgende ochtend hebben we bij de ouders van Sam in Uithoorn ontbeten met gebakken eitjes, bacon en koffie. [Top, volgend jaar komen we graag weer!] De eerste wedstrijd van zondag [UKC] was ook een spannende die we uiteindelijk met 5-2 gewonnen hebben door een paar goede counters. In deze wedstrijd kregen we de door UKC geïnspireerde slogan "Wat gaan we vieren? Batavieren!" [We moeten nog even kijken of we het ok vinden dat "onze" slogan niet door ons bedacht is...]

Door het winnen van deze wedstrijd kwamen we in de finale tegen Osnabrück (waar we zaterdag al met 7-1 van hadden verloren). Na een spannende eerste helft waarin we heeeeel hard hebben gevaren gingen we de rust in met 0-0. In de tweede helft waarin we net zo hard hebben gevaren als in de eerste helft hebben we toch verloren van het (iets) betere Osnabrück. Uiteindelijk zijn we erg tevreden over onze tweede plek.

polo amsterdam open 2018 1

Het was erg gezellig en het was ook leuk om de wereldtop in de hoofdklasse in actie te zien.

Tot zover het verloop van ons toernooi, hier nog wat leuke feitjes:

Wist je dat?

  • Taiwaneese meisjes van 15 in staat zijn hun eigen peddel uit frustratie kapot te slaan.
  • We in totaal met 8 Batavieren waren waarvan 4 mensen in 4 tenten bleven overnachten (voor het teamgevoel).
  • Dit het eerste toernooi dit jaar is waarin we niet laatste zijn geworden.
  • Niemand heeft moeten zwemmen [en toch een stukje!]
  • Er ook 300.000 muggen en 25.000 brandnetels van de partij waren.
  • Bram de volgende keer een spatel moet meenemen en zijn peddel vast moet zetten met fatsoenlijke lijm.
  • Het varkensspit 3x bij MDR zo groot is als die van Hans
  • De Duitse jeugd ook rond de 50 kan zijn.
  • Het ontbijt bij de ouders van sam heel lekker was. [wij van wc-eend... :P]

polo amsterdam open 2018 1

 

-- Sam